GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτελέστηκαν τέσσερα μέλη της αλ Κάιντα στο Ιράκ

Το Ιράκ ανακοίνωσε χθες ότι εκτελέστηκαν τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένου του... πρώην επικεφαλής της οργάνωσης στη Β...


Το Ιράκ ανακοίνωσε χθες ότι εκτελέστηκαν τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένου του... πρώην επικεφαλής της οργάνωσης στη Βαγδάτη, γεγονός που ανεβάζει σε 22 τον αριθμό των εκτελέσεων στη χώρα από την αρχή του έτους, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για εφαρμογή ενός μορατόριουμ.
«Οι τρομοκράτες εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού. Είχαν διαπράξει εγκληματικές επιθέσεις εναντίον του ιρακινού λαού, κυρίως στη Βαγδάτη και στη δυτική επαρχία Άνμπαρ», διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα στη Βαγδάτη Μάναφ Άμπντελ Ραχίμ αλ Ράουι είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2010.Εκείνη την εποχή, η στρατιωτική διοίκηση της Βαγδάτης είχε διαβεβαιώσει ότι ο αλ Ράουι, ένας Ιρακινός που γεννήθηκε στη Μόσχα το 1975, είχε ενταχθεί στην Αλ Κάιντα το 2003, αμέσως μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν, και είχε γίνει «κυβερνήτης» της Βαγδάτης το 2008.Είχε επιβλέψει τις επιθέσεις εναντίον των ιρακινών υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών τον Αύγουστο του 2009, από τις οποίες σκοτώθηκαν 106 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 600.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, το Ιράκ έχει εκτελέσει 22 άτομα από την αρχή του έτους. Δεκαοκτώ καταδικασμένοι σε θάνατο εκτελέστηκαν στις 14 και 17 Μαρτίου για τρομοκρατικές δραστηριότητες.Το 2012 έγιναν στη Βαγδάτη 129 εκτελέσεις.Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάσαν αλ Σαμάρι είχε διαβεβαιώσει ότι το Ιράκ δεν έχει την πρόθεση να θέσει τέλος στις εκτελέσεις.Η Αλ Κάιντα στο Ιράκ είχε εξηγήσει από την πλευρά της όταν ανέλαβε την ευθύνη για το κύμα των αντισιιτικών επιθέσεων που προκάλεσαν 56 νεκρούς στις 19 Μαρτίου, ότι αυτό θα πρέπει να θεωρείται ως «εκδίκηση για όλους τους ανθρώπους που εκτελούνται από τις ιρακινές αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση