GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης: Να ψάξει και τον ΣΥΡΙΖΑ ο εισαγγελέας για τα δάνεια

Το θέμα των δανείων των δύο μεγάλων κομμάτων και η σχετική τροπολογία που πέρασε για την απαλλαγή πιθανών ευθυνών στελεχών διοικήσεων τ...

Το θέμα των δανείων των δύο μεγάλων κομμάτων και η σχετική τροπολογία που πέρασε για την απαλλαγή πιθανών ευθυνών στελεχών διοικήσεων τραπεζών για τραπεζικά δάνεια σε φορείς του δημοσίου βρέθηκε... στο επίκεντρο των δηλώσεων του Δημήτρη Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική μεθόδευση από τον προεδρεύοντα, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος αγνόησε τις αιτήσεις για ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε στην ψήφιση με τη συνηθισμένη διαδικασία.

«Εγώ ως ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπα τρεις φορές ότι ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για μια τροπολογία που είχε ήδη ψηφιστεί στη ζούλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε πως «η κυβέρνηση ήταν προφανώς έντρομη για το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας και μπροστά στον κίνδυνο είτε να χάσει την ψηφοφορία, είτε να περάσει με πολύ βαριές απώλειες μεθόδευσε την εξέλιξη αυτή».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «η ρύθμιση που κατέθεσαν τρεις βουλευτές και την αποδέχθηκε ο κ. Χατζηδάκης λέει ότι οι τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα πάσης φύσεως, απαλλάσσονται από το αδίκημα της απιστίας όχι μόνο για τα δάνεια που έχουν δώσει αλλά και για τα δάνεια που εκκρεμούν».

Πρόσθεσε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν δάνεια της τάξης των 6 ή 7 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχουν δοθεί με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση και όχι 200 εκατομμυρίων που έχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ζήτησε να ψάξει και τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ ο οικονομικός εισαγγελέας για να μην υπάρχουν σκιές.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων:

“Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι εκλογές -όποτε γίνουν- θα είναι ένα σκληρό ντέρμπι μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ”.

Πρόσθεσε πως οι διαφορές σε αυτά τα δύο κόμματα, είτε είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σημείωσε ωστόσο ότι όταν περνάει μπροστά στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ, διάφοροι κάνουν λόγο για δημοσκοπική ανατροπή, ενώ όταν περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το αποσιωπούν.

Σε ότι αφορά στο μνημόνιο επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση επιδιώκοντας μια λύση εντός ευρώ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε πως «τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα στην κοινωνία και στην πολιτική, όπως άλλωστε έδειξε η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία χρονιά. Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα συνεχίζουν να αλλάζουν. Είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα. Για οτιδήποτε αφορά σε συμμαχίες θα αποφασίσουμε δημοκρατικά». ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση