GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κάρφωσε" τον πρώην υπουργό του Ολάντ η πρώην σύζυγός του επειδή την παράτησε για μιαν άλλη...

Τις τελευταίες ημέρες η Γαλλία συγκλονίζεται από το σκάνδαλο που προκάλεσαν τα ψέματα του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού, Τζερόμ Καουζάκ ο...

Τις τελευταίες ημέρες η Γαλλία συγκλονίζεται από το σκάνδαλο που προκάλεσαν τα ψέματα του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού, Τζερόμ Καουζάκ ο οποίος ήταν επικεφαλής για την πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλα φοροφυγάς, καθώς διατηρούσε κρυφούς λογαριασμούς σε Ελβετία και Σιγκαπούρη.
Σ’ αυτή την ιστορία ενδιαφέρον δεν έχει μόνο η ζημιά που προκάλεσε ο Καουζάκ στον Φρανσουά Ολάντ ή η συζήτηση που άνοιξε για την ηθική στην πολιτική, αλλά και η αιτία που οδήγησε στην πτώση τον πρώην υπουργό.
Και μην πάει ο νούς σας πολύ μακριά. Γυναίκα ή μάλλον γυναίκες είναι η αιτία, ενώ η αποκάλυψη των κρυφών λογαριασμών στο εξωτερικό είναι η παράπλευρη απώλεια ενός δύσκολου διαζυγίου και η εκδίκηση μιας απιστίας που ο Καουζάκ πληρώνει τώρα πολύ ακριβά !
Η περιουσία του πρώην υπουργού μετράται σε εκατομμύρια, πέρα από τα 16 που λέγεται ότι έχει στους μυστικούς λογαριασμούς του. Πριν ακόμη γίνει υπουργός και καταπιαστεί με την πολιτική ήταν ένας πετυχημένος γιατρός, που είχε πολλά «πάρε δώσε» με φαρμακευτικές εταιρείες .
Κατάφερε σχετικά γρήγορα μαζί με την πρώην γυναίκα του Πατρίτσια Καουζάκ, που ειδικεύεται σε μικρο-μεταμόσχευσεις μαλλιών να φτιάξουν μια πολύ γνωστή κλινική στο Παρίσι και μια σημαντική περιουσία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα διαμέρισμα 200 τμ στην λεωφόρο «De Breteuil» στο σικ 7ο διαμέρισμα του Παρισιού. Μαζί απέκτησαν και τρία παιδία.
Η αγάπη των Καουζάκ για τα «φακελάκια» συζητιόταν από καιρό τώρα στους διαδρόμους του γαλλικού κοινοβουλίου, όπως και οι «κατσαρόλες» που έσερνε πίσω του ο πρώην υπουργός, η πίεση από τη νέα του αγαπημένη να βάλουν στεφάνι, αλλά και ο τρομερός χαρακτήρας της πρώην συζύγου του που έπαθε παράκρουση όταν της ζήτησε διαζύγιο για μια άλλη.
Υπό τον φόβο, λοιπόν, ότι θα χάσει το πολυτελέστατο διαμέρισμα και με τη δικαιολογία ότι δε θέλει να αδικηθούν τα τρία τους παιδιά η Πατρίτσια (που λέγεται ότι είναι και ιδιαίτερα φιλοχρήματη) το 2011 έβαλε μια στρατιά από ντέτεκτιβς για να ερευνήσουν τη μεγάλη περιουσία του πρώην υπουργού και, πιο συγκεκριμένα, έναν κρυφό λογαριασμό του στην Ελβετία. Έτσι, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και τα «μάτια» της ιστοσελίδας ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart, που έβγαλε στη φόρα τα «άπλυτα» του πρώην συζύγου της .
Η ίδια η Πατρίτσια αρνείται ότι γνώριζε για τους κρυφούς λογαριασμούς του πρώην άνδρα της. Τη διαψεύδουν, όμως, η συγγένεια και η φιλία με τον ακροδεξιό δικηγόρο, ο οποίος άνοιξε τους λογαριασμούς του Καουζάκ στην Ελβετία !
Ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και οι δικοί του ανησυχούν μη τυχόν και βάλει τέλος στη ζωή του. Δεν φαίνεται να πιστεύει, πάντως, ότι τον πρόδωσε η μητέρα των τριών παιδιών του … Ίσως και να έχει και δίκιο αλλά…
Δικηγόρος της Πατρίτσια για το πολύκροτο διαζύγιο δεν είναι άλλη από την Ιζαμπέλ αδελφή του αρχηγού της γαλλική Δεξιάς, η οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι – συγκεκριμένα από τους ντέτεκτίβς- τι έχει και τι δεν έχει ο Καουζάκ σε Ελβετία και Σιγκαπούρη. Άλλωστε ο αδελφός της από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο έχει ζητήσει με επίμονο τρόπο «την κεφαλήν του Κάουζακ επί πίνακι»…
Όχι επειδή είναι αδιάφθορος, το αντίθετο… Το 2005, όταν και ο ίδιος ήταν υπουργός Προϋπολογισμού, η δικηγόρος αδερφή του – και δικηγόρος της Πατρίτσια – φέρεται να άνοιξε κρυφό λογαριασμό στη Γενεύη για να φοροδιαφεύγει κι αυτή !
Ο «δυστυχής» Καουζάκ φέρεται να ερευνούσε την υπόθεσή της με αφορμή το διαζύγιό του αλλά και για να χτυπήσει αργότερα τον πολιτικό του αντίπαλο και αδερφό της!
Όλα λοιπόν μπερδεύονται γλυκά άλλα ο μίτος οδηγεί μοιραία στην πρώην σύζυγο του πρώην υπουργού του Ολάντ..
Η παραπάνω ιστορία θα μπορούσε να είναι το σενάριο μιας πολύ πετυχημένης σαπουνόπερας. Όμως, είναι η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που ‘’εξολόθρευσε’’ τον άνδρα της, επειδή πολύ απλά δεν την αγαπούσε πια…

1 σχόλιο

  1. ΟΙ ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΛΑΛΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΝΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση