GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση για μη κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα από τον Λοβέρδο...

"Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση. Στι...

"Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση. Στις ευρωεκλογές, αν αυτό επιτραπεί, θα αρνηθούμε την κρατική χρηματοδότηση".
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Αναφερόμενος στο θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης, ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι η πρόταση του κόμματός του θα περιλαμβάνει και αυτήν.
"Για να κόψουμε το "πόσο παίρνεις, βρε συ", που είναι πάρα πολύ υποτιμητικό και σε βάρος του βουλευτή, μόνο με τη διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων και βουλευτών μπορεί να γίνει. Εναλλακτικά, γιατί μπορεί κάποιος να μη μπορεί να χρηματοδοτηθεί ιδιωτικά, ή να μην έχει την οργανωτική δυνατότητα να απευθυνθεί σε χιλιάδες πολίτες".
Και πρόσθεσε: "Εγώ δεν θέλω να μου κάνει ένας δημοσιογράφος αυτή την ερώτηση, γιατί δεν θέλω να εξηγώ ότι τα χρήματα που παίρνω δεν είναι για να ζήσω, αλλά για τις δαπάνες (σσ. της δράσης ενός βουλευτή)", "αλλά επειδή όπως και να απαντήσεις δεν πείθεις, η πρότασή μας περιλαμβάνει και την αποζημίωση του βουλευτή".
"Να μπορώ να την αρνούμαι, να μπορώ να έχω τα χρήματα από ιδιωτική χρηματοδότηση, την οποία να μου την παρέχει σωματείο του οποίου τα οικονομικά να ελέγχονται. Αυτή είναι η πρότασή μας, όπως είναι στην Αμερική. Ο Ομπάμα υπερηφανεύεται ότι δεν πήρε λεφτά από το κράτος, αυτό θέλουμε να το υπερηφανευόμαστε και εμείς" σημείωσε.

1 σχόλιο

  1. Δεν τάλεγες όσο ήσουν στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα λες και καμιά μαλακία για εντυπωσιασμό. Το μόνο που σε σώνει Αντρέα είναι πως είσαι Γαυραδούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση