GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μένει για λίγους και μόνο για τρεις μήνες - «Χαμένη υπόθεση» η διεκδίκησή του

Το επίδομα γάμου καταργήθηκε, λένε οι εργοδότες, με τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας....

Το επίδομα γάμου καταργήθηκε, λένε οι εργοδότες, με τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  
Το επίδομα γάμου πρέπει να δίνεται τρεις μήνες ακόμα, καθώς υπάρχει τρίμηνη παράταση στη μετενέργεια μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα που θα αντικαταστήσει τη Συλλογική Σύμβαση, λέει η ΓΣΕΕ.  
Επί της ουσίας, όσοι προσληφθούν από δω και στο εξής, θα υπογράψουν ατομική σύμβαση καθώς η παράταση ισχύει για τους ελάχιστους τυχερούς που εργάζονται. 
Έτσι η ΓΣΕΕ και όσοι την αμφισβητούν βγαίνουν τώρα στα κάγκελα, η πρώτη επιμένοντας ότι τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί, οι υπόλοιποι λέγοντας ότι οι συνδικαλιστές εθελοτυφλούν και δεν ξέρουν τί γίνεται στην πραγματική αγορά εργασίας.  
Στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη   
Πλέον, η καταβολή του επιδόματος θα εξαρτάται από τη βούληση των εργοδοτών και αν θα περιλαμβάνεται στις νέες κλαδικές ή ατομικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφονται.
Η απώλεια του επιδόματος για τους έγγαμους θα επιφέρει μειώσεις 10% στις αποδοχές τους
 Η πρακτική έχει δείξει οτι οι εργοδότες, όσο κι αν δηλώνουν αντίθετοι σε περαιτέρω μειώσεις αποδοχών, από την πρώτη στιγμή σπεύδουν να τις εφαρμόσουν καθώς δεν βλέπουν καμία ελπίδα ανάκαμψης της αγοράς και των εσόδων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μιλώντας στο newpost, διαφωνεί:
«Έχω μιλήσει με εργοδότες που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κόψουν το επίδομα γάμου».
Όταν βέβαια τον ρωτήσαμε με ποιους φορείς εργοδοτών έχει έρθει σε επαφή, μας απάντησε: «Σε επίπεδο εργοδοτικών φορέων δεν έχω κάνει κάποια συνομιλία, μεμονωμένα με επιχειρηματίες έχω συζητήσει».
Η ΓΣΕΕ πάντως επιμένει πως ο νόμος προβλέπει τρίμηνη παράταση της μετενέργειας ενώ το θέμα της κατάργησης του επιδόματος γάμου εκκρεμμεί δικαστικά αφού το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  «Παρηγοριά στον άρρωστο...»
«Η τρίμηνη παράταση είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Δεν καταργείται σήμερα, θα καταργηθεί το Μάϊο. Σιγά τη διαφορά» λέει στο newpost ο εργατολόγος Δημήτρης Βερβεσός.  
Ο κ. Βερβεσός σχολιάζει και τις κινήσεις της ΓΣΕΕ για το θέμα: «Περιμένουμε από μέρα σε μέρα την απόφαση του ΣτΕ, όμως δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Για να είμαι ειλικρινής, αν ήμουν νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ θα τους απέτρεπα από αυτήν την κίνηση.
Έπρεπε να καταφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια που έχουν μέχρι στιγμής εκδόσει σωρεία φιλοεργατικών αποφάσεων, σε αντίθεση με το ΣτΕ που πάντα δικαιώνει το νομοθέτη».

Ντίνα Καραμάνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση