GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΥΔΑΠ: Μελετά μειώσεις στα τιμολόγια

Αλλαγές με μειώσεις στα τιμολόγια, ρύθμιση των οφειλών ΟΤΑ και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών, δημιουργ...

Αλλαγές με μειώσεις στα τιμολόγια, ρύθμιση των οφειλών ΟΤΑ και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών, δημιουργία... οικονομιών κλίμακος στις λειτουργικές δαπάνες, εταιρική αναδιοργάνωση περιλαμβάνουν οι στρατηγικοί στόχοι της ΕΥΔΑΠ, όπως παρουσιάστηκαν σε θεσμικούς και χρηματιστηριακούς αναλυτές.

Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε επέκταση της υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες για επίλυση προβλημάτων αποχέτευσης και ύδρευσης στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα με την δημιουργία της ΕΥΔΑΠ Νήσων.

Σε ότι αφορά τις οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) οι συνολικές οφειλές αυξήθηκαν στα 233,4 εκατ. Ευρώ από 189,4 εκατ. Ευρώ (αύξηση 24%).

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2012 μειώθηκε κατά 1,5% στα 353,344 εκατ. Ευρώ ενώ τα έσοδα από την ύδρευση μειώθηκαν κατά 0,7% στα 1,58 δισ. Ευρώ ενώ τα έσοδα από τις αποχετεύσεις μειώθηκαν κατά 1,4% στα 1,673 δισ. Ευρώ.

Τα λειτουργικά έξοδα κατά το 2012 ήταν μειωμένα κατά 14% στα 244,36 εκατ. Ευρώ σε σχέση με το 2011.

Mειωμένα κατά 52% ήταν και οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ από το Δημόσιο αυξήθηκαν στα 525,344 εκατ. Ευρώ.

Τα αποτελέσματα 2012 δείχνουν αποδοτικότητα ενεργητικού (ROA) της τάξης του 3,5% και αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων (ROE) της τάξης του 5,3%. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση