GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κύκλωμα πεινάω έγινε κύκλωμα μίμων;

του Μιχαήλ Λιάπη Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα κυκλώματα εισαγόμενων Βουλγάρων αθίγγανων ζητιάνων - το γνωστό κύκλωμα «Πεινάω»-,...

του Μιχαήλ Λιάπη Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα κυκλώματα εισαγόμενων Βουλγάρων αθίγγανων ζητιάνων - το γνωστό κύκλωμα «Πεινάω»-, νέα αποκλειστικά στοιχεία για την δράση των «κυκλωμάτων» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σε μίμους μεταμορφώνονται πλέον ορισμένοι Βούλγαροι αθίγγανοι προκειμένου να βγάλουν τον άρτο τον επιούσιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κέντρο έχουν αυξηθεί κατά κάποιο τρόπου ασπροφορεμένοι μίμοι που συναντά κανείς σε κομβικά σημεία, ενώ έχουν μειωθεί οι ζητιάνοι με την ταμπελίτσα «Πεινάω». Πράγμα το οποίο δεν αποκλείεται να συνδέεται σύμφωνα με πηγές. Ακόμα σημειώνεται ότι στην πόλη υπάρχουν και οι πραγματικοί ηθοποιοί μίμοι που κάνουν αυτό το αξιοθαύμαστο λειτούργημα.

Φοράνε όλοι ακριβώς τα ίδια
Σχολιάζοντας το θέμα αυτό πηγές, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ισχύει το ίδιο πράμα το οποίο ίσχυε με το θέμα των Βουλγάρων ζητιάνων που κρατούσαν την ίδια ταμπέλα με το ομώνυμο μήνυμα «Πεινάω», καθ ότι και στην τωρινή περίπτωση, τα ρούχα που φορούν είναι ακριβώς τα ίδια, σαν να τα έχει σχεδιάσει ο ίδιος άνθρωπος, θα μπορούσε να πει κανείς.

«Ήταν πολύ μελαχρινός και μου έκανε εντύπωση»

«Θυμάμαι μια μέρα, είχα πλησιάσει έναν και τον παρατηρούσα, και είδα ότι δεν είχε βαφτεί καλά με την άσπρη μπογιά, εκεί που ενώνονταν το πρόσωπο του με την κουκούλα που φορούσε, ήταν πολύ μελαχρινός και το λέω αυτό γιατί το θυμάμαι επειδή μου έκανε εντύπωση». Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης. Παράλληλα, ο κ. Σάκης που όπως μας είπε κινείται καθημερινά στο κέντρο υπογράμμισε πως τους θαυμάζει γιατί έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Ακόμα μας δήλωσε πώς πριν από λίγο καιρό ήταν με την κόρη του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία ήθελε να δει έναν μίμο από κοντά. «Πλησιάσαμε τον άνθρωπο που στέκονταν ακίνητος και φορούσε μάσκα και παρατήρησα ότι μάλλον δεν ήταν από την χώρα μας, επίσης χωρίς να θέλω να φανώ ρατσιστής πράγμα το οποίο δεν είμαι και δεν το ανέχομαι, η όψη του, κάτω από την μάσκα, όσο δηλαδή φαινόταν μου έκανε για αθίγγανο. Όπως και να έχει, είναι άξιοι θαυμασμού γι αυτό που κάνουν.» επισήμανε.

Ο ένας έντυνε τον άλλο και μόλις τους κοίταξα γύρισαν τα κεφάλια τους
«Ήμουν, πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθυνόμουν προς την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί που περπατούσαν είδα δυο «μίμους», ο ένας έβαφε τον άλλον και κάτι έλεγαν στα Βουλγάρικα, τους κοίταξα και αυτοί αμέσως κοίταξαν από την άλλη» Ανέφερε ο κ. Περικλής. Ακόμα συμπλήρωσε ότι του φάνηκε περίεργο που με το που τους κοίταξε γύρισαν αμέσως τα κεφάλια τους από την άλλη.
thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση