GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα βάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την φαιδρότητα συγχώνευσης της ΕΤΕ με την Euro...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την φαιδρότητα συγχώνευσης της ΕΤΕ με την EuroBank. Οι άνθρωποι εκτός από ανίκανοι είναι και φαιδροί. Στην καλύτερη περίπτωση να «στήσουν» κάποια χρηματιστηριακή φούσκα με...
αυξομειώσεις τύπου «Κλωνατέξ»  από το -30% (limit down) στο +30% (limit up). Αλλά και αυτά τα κόλπα λίγο διαρκούν αφού σε αυτή την χώρα οι πλούσιοι-ανόητοι που τοποθετούνται ακόμη στο Χρηματιστήριο έχουν λιγοστέψει.
Πάμε τώρα στα σπουδαία. Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού (έσοδα μείον επιστροφές φόρων) έχουν μειωθεί σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 12% και σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού κατά 500 εκατ. ευρώ.
Σε πολύ απλά Ελληνικά… ο φορολογικός οικονομικός κύκλος στο Α΄ τρίμηνο του 2013 είναι μικρότερος κατά 12% από τον φορολογικό οικονομικό κύκλο του Α΄ τρίμηνου 2012. Ήτοι και αποδεχόμενοι ότι η φοροδιαφυγή και οι διακανονισμοί πληρωμής φόρων κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα, έχουμε μείωση του φορολογικού οικονομικού κύκλου λόγω μεγαλύτερης ύφεσης.
Δεν κάνουμε λάθος, τεχνικές λεπτομέρειες και δικαιολογίες μπορεί να υπάρξουν πολλές αλλά επί της ουσίας η ύφεση μεγαλώνει και γι’ αυτό μειώνονται τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού.
Τώρα τα βλάχο-τάγαρα του Μαξίμου θα βγουν και θα πουν διάφορες ανοησίες με επίλογο την ευθύνη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πιθανόν του Καμμένου. Λες και αυτοί κυβερνάνε. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!
Η Αλήθεια είναι πικρή, μοναδική και την λένε οι αριθμοί. Τα καθαρά φορολογικά έσοδα είναι μικρότερα από πέρσι γιατί η ύφεση  πιθανότατα είναι μεγαλύτερη. Τα καθαρά φορολογικά έσοδα είναι μικρότερα του στόχου γιατί υπολόγισαν μικρότερη ύφεση από αυτή που πραγματικά διαμορφώνεται.
Εδώ δικαιώνεται η λαϊκή ρήση: Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα βάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση