GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όλες οι προσλήψεις στη Βουλή

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τις αλλαγές στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, θα δημοσιεύονται εφεξής όλες οι προσλήψεις, ...


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τις αλλαγές στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, θα δημοσιεύονται εφεξής όλες οι προσλήψεις, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στη Βουλή.
Όσον αφορά τον αριθμό των ετήσιων προσλήψεων θα ορίζεται με απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Θάνος Παπαϊωάννου τόνισε πως για πρώτη φορά η Βουλή θα δημοσιεύσει στο ΦΕΚ όλες τις προσλήψεις, ενώ ως προς την εναρμόνιση της Βουλής με την αναδιοργάνωση των δομών στο δημόσιο και την αξιολόγηση, επεσήμανε πως «αξιολόγηση έχει γίνει και έχει οδηγήσει στην κατάργηση 280 οργανικών θέσεων, δύο γενικών διευθύνσεων και 15 τμημάτων».

Κατά τη διαδικασία της ψήφισης, «παρών» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής που έκανε λόγω για εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων και πως το κόμμα του είναι αντίθετο με το γεγονός ότι άλλες προσλήψεις στη Βουλή γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ και άλλες όχι.

Υπέρ των αλλαγών ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αν και ο Γραμματέας της Κ.Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί διαφορετική προσέγγιση στα εργασιακά. Επεσήμανε πάντως ότι η Βουλή κάνει βήματα για τη στήριξη του εργασιακού περιβάλλοντος.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση