GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα σχόλιο του γιου του τέως Προέδρου της Κύπρου Χριστόφια προκάλεσε πανικό στο facebook

Ο γιος του τέως Προέδρου της Κύπρου Χρίστος Χριστόφιας έχει γίνει στόχος έντονων επικρίσεων για σχόλιο που ανήρτησε στο Facebook, στ...


Ο γιος του τέως Προέδρου της Κύπρου Χρίστος Χριστόφιας έχει γίνει στόχος έντονων επικρίσεων για σχόλιο που ανήρτησε στο Facebook, στο οποίο ανέφερε:
«Τελικά, τι έγινε παιδιά; Δεν είναι μόνο στη Σοβιετική Ένωση που έδιναν κουπόνια; Δίνονται τώρα στον καπιταλισμό; Απαπαπα! Τι είναι αυτά τα πράγματα»;
Το σχόλιο του έκανε έξω φρενών όσους πιστεύουν ότι για την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση ευθύνεται η διακυβέρνηση του πατέρα του, Δημήτρη Χριστόφια. Πολλοί μάλιστα κάνουν οργισμένα σχόλια στον δημοφιλή ιστότοπο. Ο γιος του Δημήτρη Χριστόφια επανήλθε με νέο σχόλιο:
«Τις τελευταίες 24 ώρες γίνομαι δέκτης μηνυμάτων μίσους, βρισιών, ακόμα και απειλών κατά της ζωής μου, γιατί εξέφρασα την άποψη μου εχτές στο Facebook για ένα ζήτημα! Αυτό που γίνεται εις βάρος μου εμένα και της οικογένειας μου ονομάζεται φασισμός. Όσον κι αν απειλούν και βρίζουν κάποιοι ΔΕΝ θα σταματήσω να λέω την άποψη μου! ΔΕΝ φοβόμαστε και ΔΕΝ σιωπούμε! Θα λέμε την άποψη μας όσο κι αν αυτή ενοχλεί τον οποιονδήποτε».
Η απάντηση της κόρης του Πλοιάρχου Α. Ιωαννίδη
Απάντηση στον Χρίστο Χριστόφια έδωσε η κόρη του Πλοιάρχου Α. Ιωαννίδη, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2011 στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελου Φλωράκη".
Η Κυριακή Ιωαννίδη έγραψε:
“Αγαπητέ Χρίστο, τους τελευταίους 21 μήνες γινόμαστε, όχι απλώς δέκτες μηνυμάτων, αλλά στόχος άρθρων, ομιλιών και συνεντεύξεων δύο εφημερίδων, ολόκληρου κόμματος, κοτζάμ πρώην προέδρου, της οικογένειας και των δορυφόρων του, οι οποίοι καταφέρονται εναντίον της οικογένειάς μου, ακόμη και εναντίον του δολοφονηθέντος ήρωα πατέρα μου, ρίχνοντας λάσπη και εκφέροντας μη τεμκηριωμένες απόψεις βουτηγμένες στην άγνοια και στο μίσος που οι Ερινύες της 11ης Ιουλίου προξενούν. Παραπονιέσαι γιατί γίνεσαι στόχος. Μα, αγαπητέ μου, γίνεσαι στόχος και δέχεσαι ‘μηνύματα μίσους, βρισιών, ακόμα και απειλών κατά της ζωής σου’ γιατί προκαλείς. Τι να πούμε κι εμείς που χωρίς να προκαλέσουμε έχουμε γίνει εδώ κι αρκετό καιρό στόχος; Εμείς, τα θύματα της πολιτικής απερισκεψίας και ανευθυνότητας της διακυβέρνησης του πατέρα σου και των όσων είχε διορίσει. Εδώ απειλούν ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, που προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση της φονική έκρηξης, που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και απορείς εσύ, γιατί σε απειλούν; Που με τόσο θράσος εν μέσω οικονομικής κρίσης -απόρροια κι αυτή της καταστροφικής διακυβέρνησης του πατέρα σου-, αντί να ‘κρύψεις’, βγαίνεις δημοσίως και προκαλείς την κοινή γνώμη; Αρκετά σας ανεχτήκαμε. Ανεχόμαστε καθημερινά τις συνέπειες της διακυβέρνησής σας. Και θα τις ανεχόμαστε όσο ζούμε. Δεν ακούσαμε ‘συγγνώμη’, δεν ακούσαμε το ‘mea culpa’. Άνθρωποι είμαστε όμως. Μη συνεχίζετε να προκαλείτε και να έχετε την απαίτηση να συνεχίσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και κύριοι. Πάν μέτρον άριστον, φίλτατε.
Όσο για το φασισμό που αναφέρεις, δεν αντιλήφθηκα ακριβώς πού εντοπίζεις το φασισμό. Γιατί αν δεν ήταν η σύλληψη του αδερφού μου Νικόλα στην επιτροπή Πολυβίου φασισμός, αν δεν ήταν η μη καταβολή του μισθού του πατέρα μου ήδη από τον Ιούλη (‘αφού σκοτώθηκαν, δε δούλεψαν τον Ιούλη’) φασισμός, αν δεν ήταν η ρίψη στα σκουπίδια του πορίσματος Πολυβίου, που οι ίδιοι διορίσατε, φασισμός, αν δεν ήταν η περιφρόνηση 10 δολοφονηθέντων νεκρών με την μη παρουσία σας στις κηδείες φασισμός (οι 3 επρόσκειντο στην ιδεολογία του κόμματος άλλωστε κι έτσι διαχωρίσαμε τους νεκρούς σε ΑΚΕΛικούς και μή), αν δεν ήταν η παραμονή στον προεδρικό θώκο χωρίς ένα συγγνώμη φασισμός, αν δεν ήταν η αστυνομική φρουρά έξω από το προεδρικό φασισμός, αν δεν ήταν η προσπάθεια αμαύρωσης της μνήμης των νεκρών φασισμός, τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ; Μήπως είναι οι βρισιές των αγανακτισμένων πολιτών φασισμός; Μήπως είναι το δάκρυ του 2χρονου που του σκοτώσατε τον πατέρα του φασισμός; Μήπως είναι η κραυγή της χαροκαμένης μάνας φασισμός; Μήπως είναι η απελπισία και η απόγνωση λόγω της καταστροφής της οικονομίας φασισμός; Όπως έχω ήδη πει στον πατέρα σου, το να σε απειλούν και να σε χαρακτηρίζουν ‘δολοφόνο’, για παράδειγμα, δεν αποτελεί ούτε βρισιά ούτε απαράδεκτο γεγονός. Επάξια κερδίσατε τις απειλές και τους χαρακτηρισμούς αυτούς μέσα από τις πράξεις σας και την απαράδεκτη στάση που κρατήσατε μέχρι τώρα. Ε, μην κάνουμε και τους θύτες θύματα τώρα!
‘ΔΕΝ φοβόμαστε και ΔΕΝ σιωπούμε!’, λες. Μή φοβάσαι και μή σιωπάς. Εσύ καλά την έσιεις! Μη ζητάς όμως κι από τον κόσμο που έχει υποστεί τα πάνδεινα να σιωπήσει. Γιατί αν το ζητήσεις -σωστά το υποψιάστηκες ρε μπαγάσα- θα είναι φασισμός! Σταματήστε να διχάζετε τον κόσμο επιτέλους. Ανήκετε, δόξα τω Θεώ!, στο παρελθόν και προς το παρόν δε θέλουμε να ασχολούμαστε με τη διακυβέρνησή σας και με τα όσα προκλητικά φωνάζετε αυτές τις μέρες. Σκέψου πόσο αστείο είναι να κατηγορείτε τη νέα κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και πόσο ειρωνικό. Προσπαθούμε ενωμένοι να σώσουμε ‘οτιδήποτε αν σώζεται’. Τέτοιου είδους δηλώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπείρουν το φανατισμό και τη διχόνοια. Συνέχισε τον αγώνα σου χωρίς να προκαλείς.
Με σεβασμό, η κόρη του ακροδεξιού πραξικοπηματία που ρίχτηκε στη φωτιά των εμπορευματοκιβωτίων για να ρίξει την κυβέρνηση του παπά σου και αδερφή του προέδρου του ΕΛΑΜ που έβαλε τη φωτιά για να υλοποιήσει το όνειρο ζωής που είχαμε, να ρίξουμε τον πατέρα σου από τον θρόνο. Τόση φαντασία, ούτε στις κωμωδίες του Αριστοφάνη δε συναντάς, ρε παιδί μου!”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση