GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Financial Times: Μέσω θαλάσσης βγάζουν τα λεφτά από την Κύπρο

Τουλάχιστον τρία άτομα προσπάθησαν να φύγουν από την Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες με κ...


Τουλάχιστον τρία άτομα προσπάθησαν να φύγουν από την Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες με κρυμμένα περισσότερα από 200.000 ευρώ μετρητά, σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται επίσημες πηγές. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση των χρημάτων.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι περιπολίες στις μαρίνες της Λευκωσίας καθώς υπάρχει ο φόβος ότι αρκετοί θα προσπαθήσουν να βγάλουν χρήματα από τη χώρα διά θαλάσσης. Άλλοι φαίνεται ότι προσπαθούν με πιο εξελιγμένες μεθόδους.
Ο Sergei Tyulenev, Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα την Πέμπτη -την ημέρα της εφαρμογής των κεφαλαιακών περιορισμών- από Κύπριους που ζητούσαν τη βοήθειά του για να μεταφέρουν εκτός χώρας περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ.
Υπήρχε μία παγίδα όμως. «Είπαν ότι έπρεπε να πληρώσω μπροστά 200.000 ευρώ. Αρνήθηκα», δήλωσε ο κ. Tyulenev στους F.T.
«Υπάρχουν ορισμένες αμφίβολες εκροές κεφαλαίων από την Κύπρο», δήλωσε ανώτατος παράγοντας της ευρωζώνης που ενεπλάκη άμεσα στις διαπραγματεύσεις με Κύπριους αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση