GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kρουαζιέρα: Στην πρώτη τριάδα των λιμένων της Μεσογείου ο Πειραιάς

Στην πρώτη τριάδα μεταξύ των λιμένων της Μεσογείου παραμένει ο Πειραιάς, σε επιβάτες transit, μαζί με τα λιμάνια... Civitavecchia της ...

Στην πρώτη τριάδα μεταξύ των λιμένων της Μεσογείου παραμένει ο Πειραιάς, σε επιβάτες transit, μαζί με τα λιμάνια... Civitavecchia της Ρώμης και αυτό της Βαρκελώνης. Τα στοιχεία έδωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ).

Όσο αφορά τη γενικότερη εικόνα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας αποβιβάστηκαν σε ελληνικά λιμάνια το 2012 ενώ ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν σε αυτά ανέρχεται σε 4.824, όπως προκύπτει μετά από επεξεργασία των δεδομένων από 40 Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία και Λιμεναρχεία που έκανε η ΕΛΙΜΕ.

“Η κρουαζιέρα το 2013 θα κινηθεί αυξητικά. Το κύριο θέμα της κρουαζιέρας στην χώρα μας είναι οι ειδικές λιμενικές υποδομές και η υποστήριξη νέων προορισμών. Η συνένωση μικρών λιμανιών που έχουν τη μορφή ΝΠΔΔ σε Ανώνυμες Εταιρείες και η συγκέντρωση των μετοχών τους σε 4 holdings εταιρίες στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του λιμενικού συστήματος που προωθεί το ΥNA και η ΕΛΙΜΕ θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στην ενίσχυση των υποδομών. Υπό τον βασικό πάντα όρο ότι κύριοι των μετοχών θα είναι το δημόσιο, η αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και οι χρήστες ιδιώτες της ναυτιλιακής και τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, ενώ έργα και υπηρεσίες να μπορούν να γίνουν και με παραχωρήσεις ιδιαίτερα μάλιστα σε νέες υποδομές", επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Η ΕΛΙΜΕ είναι το ανώτατο επαγγελματικό όργανο της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO), στον ΣΕΤΕ και την MedCruise, ενώ εκπροσωπεί τα ελληνικά λιμάνια σε όλα τα διεθνή fora της λιμενικής βιομηχανίας. Τα στοιχεία του 2012 για 40 λιμάνια, με πλήρη τεκμηρίωση, θα αποτελέσουν τη βάση αναφοράς της Τεχνικής Επιτροπής Κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ για όλα τα επόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, για τα θέματα ΕΣΠΑ και υποδομών πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ Α.Ε. Σύσκεψη επικαιροποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΟΛΠ Α.Ε. , με τη συμμετοχή ανώτατων υπηρεσιακών στελεχών και συμβούλων και του υπεύθυνου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής κ. Κ. Λέμα, για όλα τα επιμέρους έργα υποδομών του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση