GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα οικονομικά αποτελέσματα της LG

Η LG ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα οποία αντανακλούν τις πωλήσεις–ρεκόρ στην κατηγορία τω...

LG_Logo_whiteΗ LG ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα οποία αντανακλούν τις πωλήσεις–ρεκόρ στην κατηγορία των Smartphones.
Η LG Electronics ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013, τα οποία χαρακτηρίζονται συμπαγή χάρη στη μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις στην κατηγορία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, με τη διάθεση 10,3 εκατομμυρίων smartphones μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η οποία είναι και η υψηλότερη επίδοση της LG από τότε που μπήκε στην αρένα της αγορά των smartphones. Οι καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις του κλάδου κινητής τηλεφωνίας της LG έρχονται να αντισταθμίσουν την υποχώρηση στα αποτελέσματα του κλάδου οικιακής ψυχαγωγίας.
Το πρώτο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη ανέρχονται στα 350 δισεκατομμύρια KRW (322,88 εκατ. δολάρια) και τα καθαρά κέρδη στα 22 δισεκατομμύρια KRW (20,30 εκατ. δολάρια), σημειώνοντας μικρή υποχώρηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παρόλα αυτά, το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο κύκλος εργασιών καταγράφει άνοδο 6,8% σε ετήσια βάση (yoy), στα 14,10 τρισεκατομμύρια KRW (13,01 δισ. δολάρια), κυρίως λόγω της ενίσχυσης των αποτελεσμάτων του κλάδου κινητής τηλεφωνίας.
Σε ετήσια βάση, τα έσοδα της LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) υποχώρησαν στα 5,17 τρισεκατομμύρια KRW (4,77 δισ. δολάρια), λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων των προϊόντων ΙΤ και των τηλεοράσεων τεχνολογίας Plasma. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οι πωλήσεις των LCD τηλεοράσεων εμφανίζονται αυξημένες στην Ευρώπη και σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ). Τα λειτουργικά κέρδη ανέρχονται στα 30 δισ. KRW (27,68 εκατομμύρια), μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, υψηλότερα όμως από τα αντίστοιχα μεγέθη του προηγουμένου τριμήνου. Παρόλο που η αγορά των προϊόντων ΙΤ και τηλεοράσεων θα εξακολουθήσει να δείχνει σημάδια στασιμότητας, η LG αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων της κατηγορίας, μετά την παρουσίαση των νέων συσκευών 3D Smart TVs και ULTRA HD TVs.
Σημαντική είναι η βελτίωση στα αποτελέσματα της LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) κατά το πρώτο τρίμηνο, με έσοδα ύψους 3,21 τρισεκατομμυρίων KRW (2,96 δισ. δολάρια) από τις πωλήσεις 10,3 εκατομμυρίων smartphones, σημειώνοντας αύξηση 28,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η ενίσχυση των πωλήσεων των συσκευών τεχνολογίας LTE, όπως το Optimus G και το Optimus G Pro, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις των 3G smartphones (Optimus L Series και Nexus 4), συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα λειτουργικά κέρδη σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 133 δισεκατομμύρια KRW (122,69 εκατ. δολάρια), εξαιτίας τόσο της αύξησης του κύκλου εργασιών, όσο και της βελτίωσης στη διαχείριση κόστους. Η LG αναμένει περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο, με το παγκόσμιο λανσάρισμα της σειράς Optimus L SeriesII, στοχεύοντας τις αγορές 3G με το Optimus G Pro με οθόνη Full HD IPS 5.5’’ και τις αγορές 4G LTE με τη σειρά Optimus F Series.
Οι πωλήσεις της LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στα 2,81 τρισεκατομμύρια KRW (2,59 δισ. δολάρια), αποτέλεσμα που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις βελτιωμένες πωλήσεις στις αγορές των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Σε ετήσια βάση, τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 29%, στα 102 δισεκατομμύρια KRW (94,10 εκατ. δολάρια), αντανακλώντας τις αυξημένες δαπάνες στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ. Κατά το επόμενο διάστημα, η LG θα επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικής της θέσης και στην ενίσχυση της ηγετικής της παρουσίας σε μια αγορά, η οποία παραμένει αδύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από την παρουσίαση νέων προϊόντων που διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό.
Τα έσοδα της LG Air Conditioning & Energy Solutions Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές λύσεις) το πρώτο τρίμηνο του 2013 ανήλθαν στα 1,23 τρισεκατομμύρια KRW (1,14 δισ. δολάρια), αποτέλεσμα κυρίως των βελτιωμένων επιδόσεων στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της ΝΑ Ασίας. Χάρη στην επιτυχημένη εισαγωγή νέων προϊόντων, το λειτουργικό κέρδος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε ετήσια βάση, στα 73 δισεκατομμύρια KRW (67,34 εκατομμύρια δολάρια), παρά την αύξηση στις δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη. H LG αναμένει βελτίωση σε επίπεδο πωλήσεων και κερδοφορίας, μέσα από την παρουσίαση κλιματιστικών συσκευών με ακόμη καλύτερη ενεργειακή απόδοση, προσαρμοσμένων στις ειδικές συνθήκες των διαφορετικών αγορών.
2013 1Q: Διευκρινίσεις επί των συναλλαγματικών ισοτιμιών
Ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του 2013, οι ενοποιημένες καταστάσεις της LG Electronics περιλαμβάνουν και τα οικονομικά αποτελέσματα της θυγατρικής LG Innotek, σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα Korea-International Financial Reporting Standards (K-IFRS) 1110 “Consolidated Financial Statements”. Εξαιτίας της αλλαγής αυτής, η εταιρεία προχώρησε στην τροποποίηση των συγκριτικών στοιχείων παλαιότερων χρήσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις των νέων προτύπων. Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ με βάση τη μέση τιμή των 90 ημερών για κάθε τρίμηνο: 1.084 KRW ανά USD (2013 1Q).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση