GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mόνο στο PRESS-GR: Κασιδιάρης και Καπερνάρος προτείνουν βίαιη προσαγωγή ΓΑΠ!

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ : Δεν θα μπω στο θέμα –γιατί πιστεύω ...

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν θα μπω στο θέμα –γιατί πιστεύω ότι δεν φθάσαμε ακόμη να αποφασίσουμε- αν πρέπει να γίνει -ναι ή όχι- βιαία προσαγωγή, που τέθηκε ως πρόταση από τους δύο συναδέλφους. Θεωρώ ότι τέθηκε ένα πρώτο ζήτημα που πρέπει να λύσουμε, κύριε Πρόεδρε. Τέθηκε το ζήτημα αν αυτό που στείλατε αποτελεί κλήση.
Κατά την άποψη, βέβαια, του κυρίου Κασιδιάρη και του κυρίου Καπερνάρου, αφού προχώρησαν ένα βήμα και θέλουν βίαιη προσαγωγή, αποτελεί κλήση. Αν πούμε ότι αυτό που στείλατε δεν αποτελεί κλήση, τότε τίθεται ένα ζήτημα. Αν, όμως, και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτό αποτελεί κλήση, τότε μπορούμε να πάμε να αποφασίσουμε για βίαιη προσαγωγή ή όχι. Έτσι, ξεκάθαρες κουβέντες. Απλές κουβέντες. Χωρίς πολλά λόγια.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Συμφωνώ για την κλήση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Έτσι. Άμα, θέλετε να λέμε όλοι ότι τον θέλουμε εδώ και να τον φέρουμε και να τον κάνουμε και να τον ράνουμε, πολύ ωραία. Όμως, αυτά τα λέμε, όταν βγαίνουμε στα κανάλια. Όχι εδώ μέσα. Έτσι; Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που σέβονται τους συναδέλφους τους και δεν λένε περισσότερα απ’ αυτά που πρέπει. Όσο γι’ αυτά τα άλλα που θέλετε να πείτε, βγείτε στα κανάλια και πείτε τα. Θα το κάνουμε όλοι. «Δεν ήρθε και μπράβο του και εκείνο και το άλλο!».
Αυτά, όμως, είναι εκτός έργου προανακριτικής Επιτροπής. Εδώ πρέπει να πείτε αν τη θεωρείτε κλήση. Αν τη θεωρείτε κλήση, πρέπει να αποφασίσουμε βίαιη προσαγωγή ή όχι. Ξεκάθαρες κουβέντες και ας μην κρυβόμαστε!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ορίστε, κύριε Δρίτσα, έχετε το λόγο.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Να πω πρώτα ότι η αναφορά κατ’ αναλογία, σε συσχετισμό της περίπτωσης του κυρίου Μπαξεβάνη δεν έχει καμία βάση. Ο κύριος Μπαξεβάνης ήρθε και κατέθεσε στην Επιτροπή μας για έξι ώρες.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που χρειάζεται να σχολιάσει κανείς είναι ότι από την περιγραφή που έκανε ο κύριος Γεωργιάδης ο κ. Κοντονής είχε μια επιχειρηματολογημένη στάση, ενώ οι υπόλοιποι έλειπαν. Θα μπορούσαν οι παριστάμενοι να αποφασίσουν ό,τι ήθελαν, με μειοψηφία του κυρίου Κοντονή. Η Επιτροπή αποφάσισε να μην τον καλέσει τον κύριο Μπαξεβάνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, αλλά κάποιοι έχουν συνέπεια και κάποιοι άλλοι δεν έχουν.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, να μην κάνουμε άλλο συζήτηση για την περίπτωση Μπαξεβάνη. Θέλω δηλαδή να πω το αυτονόητο, ότι δεν γίνεται για λόγους –δεν ξέρω και εγώ ποιους- να επικαλούμαστε ότι έχει διαμορφωθεί μια «παράδοση».
Το δεύτερο σχόλιό μου είναι ότι δεν υπάρχει καμία παράδοση προφορικής τηλεφωνικής κλήσης εν ενεργεία ή πρώην πρωθυπουργών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Τότε γιατί την εγκρίνατε;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Την τηλεφωνική κλήση δεν την εγκρίναμε ποτέ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Όταν σας έθεσα υπ’ όψιν και σας είπα ότι είθισται πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί ή αρχηγοί Κομμάτων να καλούνται και ότι προτίθεμαι να κάνω αυτό το πράγμα…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Μη με διακόπτετε!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Όχι, θα σας διακόψω, γιατί δεν λέτε την αλήθεια. Γι’ αυτό!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Μα, ποια αλήθεια;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είπα ότι στην περίπτωση της κλήσης «είθισται»…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αναγνωρίζεται δικαιώματα στον εαυτό σας που δεν τα έχετε, κύριε Πρόεδρε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μου το εγκρίνατε!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αφού το είχατε κάνει.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Το είχατε ήδη κάνει, κύριε Πρόεδρε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ!
Κυρία Νόση, να βρείτε τα Πρακτικά της συνεδρίασης όπου έθεσα υπ’ όψιν της Επιτροπής ότι πρόκειται τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Βενιζέλο εις πρώτη φάση να τους καλέσω προφορικά, για να δω τις τοποθετήσεις των συναδέλφων.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αυτό είναι ακριβώς άνευ ουσίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ε, τότε γιατί το λέτε;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Το λέω για τον εξής λόγο, για τον οποίο δεν με αφήνετε να το πω. Δεν σέβεστε τον Βουλευτή που σε αυτόν δώσατε το λόγο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σοβαρολογείτε; Να σέβεστε πρώτα και εσείς την αλήθεια.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ανιχνευτής αλήθειας είστε, κύριε Πρόεδρε;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, χωρίς λόγο δημιουργείτε μια ένταση άνευ περιεχομένου!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Εν πάση περιπτώσει, εγώ αυτό το λέω όχι για να πω τι έγινε ή τι δεν έγινε τότε, αλλά για να πω ότι απ’ όσο γνωρίζω –γιατί έχω συμμετάσχει και σε άλλες Επιτροπές- παράδοση τέτοια δεν υπάρχει. Υπάρχει όντως η παράδοση της αποστολής επιστολών, με την οποία τουλάχιστον εμείς σε άλλες Επιτροπές –για το Βατοπέδι, για τα υποβρύχια- είχαμε διαφωνήσει.
Εδώ τώρα έχουμε το εξής ζήτημα: Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής, απαντά στην Επιτροπή μας ως να μην αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται.






3 σχόλια

  1. Βίαιη προσαγωγή,σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ ( την Μάργκαρετ)ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΑ ,ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΑ ΤΟΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΙΑΙΩΣ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση