GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αναβρασμός» στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Nέας Δημοκρατίας

«Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων. Ελπίζω να ισχύει. Διαφορετικά... θα ...

«Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων. Ελπίζω να ισχύει. Διαφορετικά... θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα». Με αυτόν τον τρόπο και σε έντονο ύφος απάντησε προσβεβλημένο στέλεχος της γαλάζιας παράταξης στην ερώτηση του newpost τι θα κάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αν βρεθεί προ του αιτήματος ψήφισης νέου πακέτου μέτρων. 
Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας βρίσκονται επί ποδός καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση τα συμφωνηθέντα με την τρόικα φέρνουν όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους δανειστές, τώρα ή στις αρχές του καλοκαιριού, τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων.
Το θέμα βρίσκεται στην αιχμή των συζητήσεων στους διαδρόμους της βουλής, ενώ όσοι διαθέτουν τη σχετική άνεση, έχουν ήδη στείλει μέσω συνεργατών του κ. Σαμαρά μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι όχι απλώς η κοινωνία δεν αντέχει ούτε ένα μέτρο ακόμη αλλά ήρθε η στιγμή να αρχίσει η Αθήνα να διατυπώνει αίτημα για χαλάρωση του προγράμματος.
Βεβαίως, οι δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν το κυπριακό "όχι" έχουν "παγώσει" την αγωνιστική τους διάθεση.
Στην πλειονότητά τους, ωστόσο, είναι πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να στηριχθεί η κυβέρνηση πολιτικά από τους δανειστές, αν δεν θέλουν να καταρρεύσει, κι αυτός δεν είναι άλλος από τη χαλάρωση των όρων του προγράμματος διάσωσης.
Η ένταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι τέτοια που πολλές φορές οι τόνοι της συζήτησης ανεβαίνουν και μεταξύ των βουλευτών, ενώ τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο προκειμένου να αποφευχθεί πάση θυσία οποιοδήποτε άλλο μέτρο.
Επί του παρόντος μόνον ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διατυπώσει ευθέως αυτή την άποψη. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί συνάδελφοί του που στο παρασκήνιο το συζητούν.
Επί του παρόντος, και εν όψει τρόικας και ανασχηματισμού, η συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική διεξάγεται αποκλειστικά στο παρασκήνιο. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως, ότι αν οι βουλευτές κληθούν να υπερψηφίσουν νέα μέτρα, η αντίδρασή τους θα είναι εκκωφαντική…και η στάση τους καθόλου δεδομένη!

Νίκος Τριαντάφυλλος 

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση