GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Λεονάρντο Ντα Βίντσι ανακάλυψε πρώτος τα Google Glasses;

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αν και έζησε τον 15ο αιώνα, ήταν πρωτοπόρος και σκεφτόταν μπροστά από την εποχή του. Μήπως στο πλαίσιο αυτό, είχε...

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αν και έζησε τον 15ο αιώνα, ήταν πρωτοπόρος και σκεφτόταν μπροστά από την εποχή του. Μήπως στο πλαίσιο αυτό, είχε σχεδιάσει πρώτος εκείνος, μεταξύ άλλων, και τα περίφημα "έξυπνα γυαλιά" της Google…;
Ο 29χρονος ερευνητής Burt Wilde από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, ασχολείται με την Πυρηνική Φυσική.
Στο πλαίσιο της έρευνάς του, έχοντας ως αντικείμενο το έργο του Da Vinci, ο Wilde έψαχνε να βρει φρέσκες ιδέες.
"Δεν πίστευα ότι θα είχε φανταστεί την πυρηνική φυσική, αν και δεν θα το απέκλεια, αλλά σίγουρα είχε μοναδικές ιδέες και σκεφτόταν με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων", είπε ο Wilde.
Κάποια στιγμή κι ενώ βρισκόταν στην Biblioteca Ambrosiana, τη βιβλιοθήκη του Μιλάνου, που διαθέτει το μεγαλύτερο αρχείο με έργα του Da Vinci στον κόσμο, παρατήρησε σκίτσα του, τα οποία συνοδεύονταν από παρατηρήσεις και σημειώσεις.
"Η μικρή ζωγραφιά είχε ένα σκίτσο, όπου κάτι φαινόταν πολύ γνώριμο. Στο κεφάλι ενός άνδρα, κάτι που έμοιαζε με περίεργα γυαλιά, στηριζόταν στο ένα αυτί του, τυλιγόταν γύρω από το πρόσωπό του και έμοιαζε να συνεχίζει προς την άλλη μεριά", είπε.
Στις σημειώσεις του, ο Da Vinci ονόμαζε τα γυαλιά "Occhiovita Immagine", εννοώντας ότι όποιος τα φορούσε, θα μπορούσε να δει μία άλλη ζωή, "πάνω" στη δική του, όπως την παρατηρούσε μέσα από τα γυαλιά.
"Δεν μπορώ να φανταστώ, γιατί κανείς δεν το είχε παρατηρήσει μέχρι σήμερα. Ίσως γιατί τα γυαλιά της Google δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα και κανενός το μυαλό δεν πήγαινε εκεί", είπε ο Wilde.
Πληροφορίες: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση