GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο στο PRESS-GR. Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): "Στάση ενοχής" η άρνηση του ΓΑΠ...

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ:   Δηλαδή, δεν επικαλείται κανένα νόμιμο δικαίωμα, δεν επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας, δεν θέτει κανένα ζήτημα το οπο...

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ:  Δηλαδή, δεν επικαλείται κανένα νόμιμο δικαίωμα, δεν επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας, δεν θέτει κανένα ζήτημα το οποίο να λάβει υπ’ όψιν η επιτροπή μας, ούτε λέει «δεν θα έρθω» αιτιολογώντας τη στάση του.
Από αυτήν την άποψη αφήνει ένα τεράστιο κενό και βέβαια η πράξη του –τα είπε και η κ. Κωνσταντοπούλου- αφήνει πολλά περιθώρια να ερμηνεύσει κανείς -εγώ θα το πω ευθέως- ότι είναι στάση ενοχής. Εκείνο που ισχύει με βεβαιότητα είναι ότι είναι στάση προσβολής, περιφρόνησης του Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και των κοινοβουλευτικών θεσμών.
Όταν λοιπόν συμβαίνει με έναν πρώην Πρωθυπουργό ένα τέτοιο γεγονός, η Επιτροπή μας πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, να εξασφαλίσει και το κύρος της Επιτροπής, αν θέλετε, και το κύρος του πρώην Πρωθυπουργού. Και μας αφορά αυτό, έστω και αν είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι.
Αυτά που είπε ο κ. Γεωργιάδης, το τι προβλέπει το Σύνταγμα για την άρση ασυλίας, όταν τοποθετούμαστε τα λαμβάνουμε υπ’ όψιν πολύ σοβαρά και ξέρουμε ακριβώς τι λέμε και τι κάνουμε και γι’ αυτό κατέθεσε αυτή την πρόταση η κ. Κωνσταντοπούλου. Λέμε λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή η Επιτροπή μας πρέπει ακριβώς να στείλει ένα σαφές μήνυμα με σαφή τρόπο ότι αυτή η πράξη δεν γίνεται δεκτή. Αυτό πρέπει να είναι ομόφωνο. Δεν μπορεί να μείνει έτσι.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Μα κύριε συνάδελφε…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αφήστε με να ολοκληρώσω κύριε συνάδελφε. Εξάλλου δεν μακρηγορώ και ιδιαίτερα.
Πρέπει λοιπόν για την περιφρούρηση του κύρους όλων μας να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτή η συμπεριφορά, αυτή η επιλογή δεν γίνεται αποδεκτή. Και εάν εξαιρέσεις…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Δρίτσα, σας ζητώ συγνώμη. Θέλω να σας διαβάσω, γιατί είναι προφανές ότι έχει γίνει κάποια παρεξήγηση, να ακούσετε πως είναι διατυπωμένη η δεύτερη κλήση η οποία εστάλη.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποια δεύτερη; Η πρώτη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Προσέξτε παρακαλώ. «Στα πλαίσια του έργου της και των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε κατά πλειοψηφία να σας καλέσει εκ νέου –προσέξτε για δεύτερη φορά δηλαδή- για να εμφανιστείτε να καταθέσετε ενώπιoν της ως μάρτυρας. Κατόπιν τούτου καλείστε…» και τα σχετικά. Προσέξτε, μνημονεύεται ότι έχετε κληθεί μία φορά ήδη και δεν ήρθατε και η Επιτροπή αποφάσισε με ψήφους 8-1 να σας καλέσει και πάλι να έρθετε να καταθέσετε ως μάρτυρας.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αυτό είναι ένα αντεπιχείρημα το οποίο μπορούσατε να το προβάλλετε αναμένοντας να ολοκληρώσω το πλήρες δικό μου επιχείρημα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Για να μη λέμε πράγματα τα οποία…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι ανάγκη να ολοκληρώνει ο καθένας την τοποθέτησή του και ευχαρίστως να ακούσω τον αντίλογο.
Λέω λοιπόν ότι γι’ αυτούς του λόγους που, διακοπτόμενος, εν πάση περιπτώσει δεν θα επαναλάβω, προανέφερα, να μην γίνει αποδεκτή η άρνηση, να επανέλθει η Επιτροπή όπως πρότεινε η κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους και των τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή τη νέα κλίση να αναγράφεται ότι η άρνηση δεν είναι σύννομη και δεν συνιστά άσκηση δικαιώματος, ότι η Επιτροπή θεωρεί την παρουσία του κ. Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου αναγκαία στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και το υπόμνημα δεν την καλύπτει και ότι εν πάση περιπτώσει είναι αναγκαίο και εκείνος και όλοι μας να περιφρουρήσουμε το κύρος του Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και των κοινοβουλευτικών θεσμών.
Είναι πολιτική πράξη με δικονομική βαρύτητα, την οποία οφείλουμε να εξαντλήσουμε ως όπλο σε αυτή τη διαδικασία με μία συμπεριφορά απέναντί μας αχαρακτήριστη και μη νόμω βάσιμη. Δεν επικαλείται δικαίωμα ο κ. Παπανδρέου.

2 σχόλια

  1. Στα παπαρια του σας έχει γραμμένους και καλά κάνει μουνόσκυλα. Ολοι οι αγαμητοι και οι αγαμητες εχετε μαζευτει στο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαυρίστε τις θυγατρικές, τα παραρτήματα των 2 μεγάλων κομμάτων που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και 2 εκ Έλληνες στην ανεργία. Ψηφίστε οτιδήποτε άλλο, εκτός από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Μην αφήνετε άλλο τα κομματόσκυλα να εξαργυρώνουν τη κομματική τους αφοσίωση με θέσεις, καρέκλες. Λεηλάτησαν την Ελλάδα 40 χρόνια. Μαυρίστε τους γιατί σας ετοιμάζουν μέλλον μετανάστευσης και ανεργίας, ενώ τα παιδιά τους είναι στα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έλληνα φοιτητή και σπουδαστή, γραμμένο σε έχουν, όπως κατάλαβες ! Θα σηκώσεις κεφάλι ή θα μείνεις καρπαζοεισπράκτορας και ραγιάς ; Έξω τα κομματικά φερέφωνα ΔΑΠ και ΠΑΣΠ από ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση