GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο στο PRESS-GR: Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζητεί να κληθεί η Βάρτζελη στην Προανακριτική κι εκ νέου ο ΓΑΠ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το σχετικό απόσπασμα απ᾽τα πρακτικά ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Κύριε Πρόεδρε, καταρχάς εμείς, μετά την χθεσινή, δημόσια το...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το σχετικό απόσπασμα απ᾽τα πρακτικά

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, καταρχάς εμείς, μετά την χθεσινή, δημόσια τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στην οποία είπε ότι «εάν ο κ. Παπανδρέου του τηλεφωνούσε, θα του έλεγε να έρθει στην Επιτροπή» και με δεδομένο ότι το μέλος της Επιτροπής που εκπροσωπεί εδώ το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρήγας, ψήφισε να μην κληθεί καν…
Με δεδομένη, λοιπόν, την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, κατόπιν εορτής, ότι ο ίδιος θα συμβούλευε τον κ. Παπανδρέου να έρθει στην Επιτροπή μας και με δεδομένο ότι ο κ. Ρήγας, που εκπροσωπεί το κόμμα του κ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ, εδώ ψήφισε να μην κληθεί καν ο κ. Βενιζέλος –βεβαίως τώρα δεν είναι μέσα στην αίθουσα ο κ. Ρήγας- εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε μήπως θέλει το ΠΑΣΟΚ, δια του κ. Ρήγα, να προτείνει ή αν έχει αλλάξει άποψη και συντάσσεται με αυτό που προτείναμε την προηγούμενη Τρίτη, δηλαδή, να κληθεί εκ νέου ο κ. Παπανδρέου.
Βεβαίως, τώρα έχει βγει έξω ο κ. Ρήγας, οπότε ας περιμένουμε την τοποθέτησή του. Δεν μπορεί, όμως, να υπάρχει αυτή η διγλωσσία, αυτή η πλήρης διάσταση λόγων και έργων. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Βενιζέλος ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -όχι με την ιδιότητά του ως μάρτυρας- και να λέει ότι θα συμβούλευε το επίσης μέλος του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου, να έρθει στην Επιτροπή, όταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν εδώ την Επιτροπή έλεγε να μην κληθεί και καταψήφισε.
Πέραν αυτού, σας υπενθυμίζω ότι εκκρεμεί από την προηγούμενη συνεδρίασή μας η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί η κ. Βάρτζελη, για την οποία έχει κατατεθεί από περισσότερους μάρτυρες ότι είχε γνώση και ενημέρωση για την υπόθεση. Σας υπενθυμίζω ότι διακόψατε τη συνεδρίαση προχθές, για να μην γίνει ψηφοφορία επ’ αυτού του θέματος και σήμερα λέτε ότι εξαντλήθηκαν οι μάρτυρες. Δεν ξέρω αν θέλετε να μας πείτε με έναν τρόπο ότι έχει προαποφασιστεί να μην κληθεί άλλος. Εμείς δεν έχουμε την άποψη ότι εξαντλήθηκαν οι μάρτυρες.
Και από τους μάρτυρες, για τους οποίους είχαμε ζητήσει να εξεταστούν από την Επιτροπή, δεν έχουν δοθεί επαρκείς και ικανοποιητικές απαντήσεις. Aπό πάρα πολλούς μάλιστα επειδή με ευθύνη σας δεν ρωτήθηκαν. Παραδόθηκε πολύ αόριστη παραγγελία να ερωτηθούν τι γνωρίζουν για την υπόθεση.
Εμείς, λοιπόν, δεν θεωρούμε ότι έχει εξαντληθεί η εξέταση μαρτύρων στην Επιτροπή, όπως δεν έχει εξαντληθεί η εξέταση των αποδείξεων που πρέπει αυτή η Επιτροπή να εξετάσει. Εκκρεμεί να ενημερωθούμε και για τη μερική, όπως μας είπατε, πραγματογνωμοσύνη που εστάλη. Εκκρεμεί, επίσης, να ζητήσουμε συμπληρωματικά στοιχεία από τους πραγματογνώμονες και εκκρεμεί να δοθούν απαντήσεις και για άλλα θέματα τα οποία έχουν κατά καιρούς τεθεί.
Το αν θα προγραμματιστεί το έργο της Επιτροπής με άλλο χρονοδιάγραμμα ή με άλλο πλαίσιο συνεδριάσεων είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Όμως, το να αναπτύσσεται εντός της Επιτροπής και από εσάς και εκτός της Επιτροπής από διάφορους δημοσιογραφούντες και δημοσιολογούντες το πνεύμα ότι αναστέλλεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το έργο της Επιτροπής, ότι τελείωσε η διερεύνηση και ότι απλώς περιμένουμε το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν αντανακλά την πορεία της διερεύνησης.
Επομένως, ζητούμε να κλητευθεί η κ. Βάρτζελη για την επόμενη συνεδρίαση, να μας πει ο κ. Ρήγας μήπως έχει αλλάξει θέση με βάση τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου και πλέον ζητεί να κλητευθεί ο κ. Παπανδρέου. Γιατί εμείς είχαμε αυτήν την γνώμη, ότι πρέπει να κλητευθεί.

1 σχόλιο

  1. ΡΤη Ζωή και τα μάτια σας!!
    Αν δεν ήταν αυτή, το σκάνδαλο δεν θα είχε καν συζητηθεί.
    Το ότι ένας συνήγορος υπεράσπισης ποινικών και αδελφός δικασταστικού στην ίδια πόλη λέει διάφορα δεν πείθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση