GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΟΝΟ στο PRESS-GR: Προνομιακή μεταχείριση είχε ο μάρτυρας Μιωνής στην Προανακριτική, κατά τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ   από τα πρακτικά της Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Για τον κ. Μιωνή είχα το λόγο και λέω το εξ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 
από τα πρακτικά της Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Για τον κ. Μιωνή είχα το λόγο και λέω το εξής, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να επιφυλάσσουμε οποιουδήποτε είδους προνομιακή μεταχείριση σε οποιονδήποτε μάρτυρα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν συνεχεία και ως προηγούμενο για άλλους. Είδαμε τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήσατε ως πλειοψηφία και το επιτύχατε εν πολλοίς να επιφυλάξετε προνομιακή μεταχείριση επί τη βάσει υποτιθέμενου προηγούμενου κοινοβουλευτικού εθίμου κλπ, ο κ. Μιωνής είναι μάρτυρας, πρέπει να κλητευθεί. Αν κλητευθείς μας απαντήσει ότι δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί ή είναι κάτοικος εξωτερικού και γι' αυτό δεν μεταβαίνει θα πρέπει να γίνει εξέτασή του από την Επιτροπή, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει μετάβαση κλιμακίου για να τον εξετάσει.
Και από κει και πέρα αυτά τα οποία είπατε, κύριε Μαρκογιαννάκη, και τα οποία υποκρύπτουν μία έλλειψη διάθεσης να εξεταστεί δια ζώσης ο κ. Μιωνής, την οποία έχετε επιδείξει και για μια σειρά μαρτύρων οι οποίοι φροντίσατε να μην εξεταστούν δια ζώσης, ερμηνεύονται ακριβώς ως απόπειρα περιορισμού της εξέτασης του συγκεκριμένου πάρα πολύ κρίσιμου μάρτυρα.
Εμείς, λοιπόν, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει εξέταση από την Επιτροπή. Πρέπει καταρχήν να κλητευθεί. Εάν δεν προσέλθει θα πρέπει να γίνει η διαδικασία της αποστολής της Επιτροπής επί τόπου και σε καμία περίπτωση δι' αλληλογραφίας, όπως επιχειρήσατε να εξασφαλίσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση