GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται η μάχη Samsung-Apple

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η "μάχη" για την κυριαρχία στην αγορά των "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων μεταξύ της... ...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η "μάχη" για την κυριαρχία στην αγορά των "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων μεταξύ της...
κορεατικής Samsung και της αμερικανικής Apple, με τους Κορεάτες να κερδίζουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, η Samsung πλέον κατέχει το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων, βάσει των πωλήσεων του α' τριμήνου του 2013.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι πωλήσεις του iPhone 5 βοήθησαν την Apple να αυξήσει κατά 6,6% των όγκο των πωλήσεών της, οι οποίες έφθασαν σε ετήσια βάση τα 37,4 εκατομμύρια κομμάτια, ωστόσο το ποσοστό της στην αγορά έπεσε από το 23% στο 17,3%. Από την πλευρά της, η Samsung, έχοντας μεγαλύτερη γκάμα συσκευών, στο ίδιο διάστημα αύξησε τις πωλήσεις της κατά 60%, ανεβάζοντάς τες στα 70,7 εκατομμύρια κομμάτια και ανεβάζοντας το ποσοστό που κατέχει στην παγκόσμια αγορά στο 32,7% από 28,8% πέρσι.

Η IDC επισήμανε, επίσης, ότι από τους πέντε μεγαλύτερους πωλητές έξυπνων κινητών τηλεφώνων, η Apple έχασε κομμάτι της αγοράς, ενώ εκτός από τη Samsung, αύξηση στο μερίδιο της αγοράς κατέγραψαν και οι εταρείες LG, Huawei και ZTE, αν και σημαντικά πιο μικρή από τη Samsung.
citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση