GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Twitter σύντομα θα... τραγουδάει

Το Twitter, το γνωστό κοινωνικό δίκτυο για σύντομα μηνύματα, ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα να... λανσάρει μια εφαρμογή που θα διε...


Το Twitter, το γνωστό κοινωνικό δίκτυο για σύντομα μηνύματα, ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα να... λανσάρει μια εφαρμογή που θα διερευνά τις μουσικές προτιμήσεις των χρηστών και των φίλων τους και θα τους κάνει προτάσεις για μουσικά κομμάτια που είναι πιθανόν να τους αρέσουν. Η φόρμα που θα έχει η μουσική υπηρεσία του Twitter δεν είναι ακόμα γνωστή.

Χθες, Παρασκευή 12 Απριλίου, η εταιρεία έστησε μια ιστοσελίδα που περιέχει μόνο το logo της και ένα hashtag #music. Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν εγγραφή και τους ζητάει την έγκριση για την ενσωμάτωση μιας μουσικής εφαρμογής στον λογαριασμό τους.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες το Twitter ανακοίνωσε ότι αγόρασε την εταιρεία We Are Hunted η οποία προτείνει νέα μουσική. Οι προτάσεις αυτές βασίζονται σε συζητήσεις για δίσκους και καλλιτέχνες που γίνονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Προτάσεις βασισμένες στις διαδραστικές σχέσεις χρηστών των κοινωνικών δικτύων έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο κυρίως στον χώρο της εστίασης και του λιανικού εμπορίου. Επίσης πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες μουσικής χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συλλέγουν από τα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να προτείνουν ή να προωθούν μουσικά έργα. Για παράδειγμα το Spotify δημοσιεύει τις λίστες των τραγουδιών που αρέσουν στους χρήστες του στις σελίδες τους στο Facebook.

Η μουσική είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης στο Twitter και ως εκ τούτου ήταν ζήτημα χρόνου για την εταιρεία να εκμεταλλευτεί το γεγονός προκειμένου να αυξήσει την επισκεψιμότητά της και κατά συνέπεια τα διαφημιστικά της έσοδα.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση