GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"UNKNOWN LAND": Καλή ταινία είναι η κυνηγημένη ταινία

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη Απαγορεύτηκε και στην Υεμένη η προβολή της ταινίας " UNKNOWN LAND " του Μάνουελ ντε Κόκο, λί...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Απαγορεύτηκε και στην Υεμένη η προβολή της ταινίας "UNKNOWN LAND" του Μάνουελ ντε Κόκο, λίγο πριν την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα τον Απρίλιο στην Ελβετία.
Τον περασμένο Νοέμβριο η ταινία διαγωνιζόταν στο φεστιβάλ του Καΐρου στην κατηγορία "Ανθρώπινα Δικαιώματα". Έπειτα από λανθασμένη πληροφόρηση από τα media ότι η ταινία είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Υεμένης και Ισραήλ, εκπρόσωπος της Υεμένης στο Κάιρο ζήτησε από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ να αφαιρεθεί η Υεμένη από τους καταλόγους ως συμπαραγωγός χώρα του "UNKNOWN LAND", με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση γύρω από την ταυτότητα της ταινίας.
Επίσης, ορισμένες σκηνές, όπως αυτή της Ισραηλινής σημαίας να ανεμίζει σε αραβικά ύδατα, προκάλεσαν την οργή του πολιτικού συντηρητικού καθεστώτος και δίχασαν τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Στη συνέχεια υπήρξε δυσφήμιση στο διαδίκτυο με ένα μικρό βίντεο συνοδευόμενο από κείμενο που παρότρυνε την απαγόρευση της ταινίας. Έπειτα από δικαστική απόφαση το βίντεο καταργήθηκε και η κυκλοφορία του σταμάτησε πρόσφατα.
Σε μια χώρα όπως η Υεμένη όπου η λογοκρισία δεν αφήνει περιθώριο στην ελευθερία του πνεύματος και στα μηνύματα ειρήνης που περνάει το ''UNKNOWN LAND", κάποιοι θα συνεχίσουν να θέλουν να παραμείνει μια άγνωστη ταινία, χωρίς πατρίδα, καθώς τόσο η Υεμένη όσο και η Ελλάδα δεν το συμπεριλαμβάνουν ως χώρες καταγωγής του.
Επόμενος σταθμός της ταινίας είναι η Γενεύη όπου θα γίνει η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της στις 19 Απριλίου στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Kινηματογράφου Οριεντάλ Ταινιών που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις 21 Απριλίου. Επίσης, η ταινία θα προβληθεί στις 25 Απριλίου στην κινηματογραφική λέσχη του κέντρου ερευνών Cern (Cern Cine Club) της Γενεύης.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση