GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξάνθη: Θέλουν να κάνουν “έξωση” στο σιντριβάνι της Πλατείας! [Video]

-Ήδη εκατοντάδες πολίτες έχουν υπογράψει για την απομάκρυνση του σιντριβανιού που βρίσκεται κάτω από τον ιστορικό πλάτανο... -Την πρω...

-Ήδη εκατοντάδες πολίτες έχουν υπογράψει για την απομάκρυνση του σιντριβανιού που βρίσκεται κάτω από τον ιστορικό πλάτανο...

-Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει το ΠΑΚΕΘΡΑ με εξορμήσεις στην πόλη για συγκομιδή υπογραφών

Με “καλό μάτι” φαίνεται πως βλέπουν οι ξανθιώτες την πρωτοβουλία που ανέλαβε πριν από περίπου μια εβδομάδα το ΠΑΚΕΘΡΑ (Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης) για τη συλλογή υπογραφών με στόχο την απομάκρυνση του σιντριβανιού που βρίσκεται κάτω από τον ιστορικό πλάτανο της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Μετά την ενοποίηση των πλατειών και στη νέα πλατεία που δημιουργήθηκε κάτω από τον ιστορικό πλάτανο της πόλης έχει τοποθετηθεί ένα σιντριβάνι, σε σχήμα καταρράκτη, κάτι που όπως φαίνεται ωστόσο βρίσκει αντίθετους πολλούς από τους πολίτες της περιοχής που ήδη έχουν συνυπογράψει στην προσπάθεια για την απομάκρυνση του σιντριβανιού. Ήδη εκατοντάδες ξανθιώτες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για άμεση “έξωση” στο σιντριβάνι από την Κεντρική Πλατιά μέσω της υπογραφής τους, με τα μέλη του ΠΑΚΕΘΡΑ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παρουσιάζονται αισιόδοξοι.

Μέχρι στιγμής, και παρά τον μεγάλο αριθμό των πολιτών που έχει εκφράσει πλέον και οργανωμένα την αντίρρησή του στη συγκεκριμένη κατασκευή, δεν έχει υπάρξει αντίδραση καταγεγραμμένη από πλευράς της δημοτικής αρχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα το έργο της ενοποίησης των πλατειών δεν έχει παραδοθεί στον δήμο Ξάνθης.

«Πιστεύω ότι μετά το Πάσχα θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μια ιδέα για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός. Μπορεί να τρέχει κατακορύφως το νερό, όχι σε οριζόντια επιφάνεια» σημειώνει ο κος Βασίλης Αϊβαλίωτης, εκπρόσωπος του ΠΑΚΕΘΡΑ, εξηγώντας πως «στην πρότασή μας αυτή, που θα θέσουμε σε διαβούλευση φυσικά, περιλαμβάνεται η κατασκευή διαδοχικών λεκανών στις οποίες θα τρέχει το νερό, θα είναι αντιληπτή η παρουσία του αλλά δεν θα καταλαμβάνει τόσο χώρο. Παράλληλα, στην ίδια πρόταση προβλέπεται και κάποια κατασκευή για να μπορεί ο κόσμος να κάθεται κάτω από τη δροσιά του πλατάνου».
Όπως μάλιστα εκτιμά ο ίδιος, πριν την υλοποίηση του έργου δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για δημόσια συζήτηση ώστε να κατατεθούν προτάσεις. «Θέλουν μεγαλύτερο παίδεμα πράγματα που θα είναι στην πόλη για πολλές δεκάδες χρόνια» τονίζει ο ίδιος, για να συμπληρώσει πως «δεν έχουμε κάποια επαφή με τον δήμο. Εκτιμώ ωστόσο ότι και οι ίδιοι τους το έχουν καταλάβει το λάθος και νομίζω ότι έτσι τους βοηθάμε. Όταν κάνεις ένα λάθος δεν το παραδέχεσαι εύκολα αλλά θέλεις λίγη βοήθεια».

Τα μέλη του ΠΑΚΕΘΡΑ παρουσιάζονται πρόθυμα να συνεχίσουν την προσπάθεια τους μέχρι και τις αρχές του καλοκαιρού, οπότε και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης για να του καταθέσουν το σύνολο των υπογραφών που θα έχουν συγκεντρώσει καθώς και τις προτάσεις τους. Η πρωτοβουλία του συλλόγου ωστόσο φαίνεται πως μέρα με τη μέρα και όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει να αποκτά όλο και περισσότερους “θερμούς” υποστηρικτές που αναζητούν απέλπιδα μια θέση… στη σκιά του πλατάνου.


thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση