GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέρασαν στην επόμενη φάση Ντόρτμουντ και Ρεάλ! [Videos]

Συγκλονιστικοί κι απρόβλεπτοι μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν οι ρεβάνς των προημιτελικών την Τρίτη! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε την π...

Συγκλονιστικοί κι απρόβλεπτοι μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν οι ρεβάνς των προημιτελικών την Τρίτη!



Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού επικρατώντας με 3-2 της Μάλαγα στη Γερμανία, με τα δύο της γκολ να σημειώνονται στις καθυστερήσεις τους αγώνα, αφήνοντας... απαρηγόρητη την «Σταχτοπούτα» του θεσμού.

Ντέρμπι έκανε την αναμέτρηση στην Τουρκία η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία, αν και προηγήθηκε μόλις στο 7`, βρέθηκε να χάνει με 3-1 δεχόμενη δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει ξανά για το τελικό 3-2 που τη στέλνει στους 4 της διοργάνωσης.

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάλαγα 3-2 (40` Λεβαντόφσκι, 90`+1 Ρόις, 90`+3 Σαντάνα - 25` Χοακίν, 82` Ελιζέου) / 0-0 το α` ματς

To 0-0 του πρώτου ματς άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη ρεβάνς, αλλά ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν φανταζόμασταν τα όσα είδαμε στη Βεστφαλία!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε τελικά την πρόκριση στα ημιτελικά με 3-2 επί της Μάλαγα, με τη νεοφώτιστη της διοργάνωσης, όμως, να κρατά το εισιτήριο στα χέρια της μέχρι τις καθυστερήσεις, όπου αρχικά ισοφαρίστηκε, με τον Σαντάνα να της δίνει τη... χαριστική βολή στο 90`+3!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, αλλά είχαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό για άλλο ένα ματς Καμπαγιέρο που σταματούσε κάθε προσπάθειά τους. Η «Σταχτοπούτα», μάλιστα, προηγήθηκε στο 25` με εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Χοακίν, αλλά στο 40` ο Ρόις έβγαλε με τακουνάκι την μπαλιά στον Λεβαντόφκι που πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-1.

Η Μάλαγα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Βαϊντενφέλερ να αποκρούει την κεφαλιά του Χοακίν, αλλά στη συνέχεια η Ντόρτμουντ απειλούσε συνεχώς.

Παρόλα αυτά, ήταν η Μάλαγα αυτή που προηγήθηκε ξανά με τον Ελιζέου έπειτα από ασίστ του Μπαπτίστα στο 82` κι έβαλε το εισιτήριο στις αποσκευές της, πριν της το... κλέψουν οι Γερμανοί!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόις έφερε το ματς στα ίσα δίνοντας ελπίδες στους γηπεδούχους, με τον Σαντάνα να ολοκληρώνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του θεσμού δύο λεπτά αργότερα.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ (73’ Σαχίν), Γκουντογκαν (86’ Χούμελς), Μπλαστσικόφτσκι (73’ Σίμπερ), Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι

Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Σάντσεθ, Αντούνες, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (87’ Πορτίγιο), Ντούντα (74’ Ελισέου), Ίσκο, Μπαπτίστα (83’ Σάντα Κρουζ)

Γαλατασαράι - Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (57` Εμπουέ, 71` Σνάιντερ, 72` Ντρογκμπά - 7`, 90`+2 Κριστιάνο Ρονάλντο) / 0-3 το α` ματς

Όσοι νόμιζαν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα, μάλλον θα άλλαξαν γνώμη βλέποντας το ματς.

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να... παραδώσουν εύκολα τα όπλα και το απέδειξαν, όχι μόνο παίρνοντας τη νίκη με 3-2, αλλά παλεύοντας κάθε λεπτό, έστω κι αν έμειναν εκτός συνέχειας.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα ήταν τυπική διαδικασία και το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις στο 7ο λεπτό έκανε πολλούς να περιμένουν ήδη το σφύριγμα της λήξης.

Κι όμως. Αν και η «Βασίλισσα» ήταν καλύτερη και κράτησε εύκολα το 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας και τις καλύτερες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η «Γαλατά»... ξύπνησε στη συνέχεια και κατάφερε να ισοφαρίσει με το σουτ-βολίδα του Εμπουέ στο 57`.

Το γκολ έδωσε ώθηση κι ελπίδα στους Τούρκους που με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, με τον Σνάιντερ στο 71` και τον Ντρογκμπά να πετυχαίνει απίστευτο τέρμα στο 73` έκαναν το ματς... ροντέο.

Παρά την πίεση, όμως, της «Γαλατά» για τα άλλα δύο γκολ που χρειαζόταν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο «μίλησε» ξανά στο 90`+2 και με το 11ο γκολ του στη φετινή διοργάνωση «σφράγισε» την πρόκριση της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο στους «4».



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γαλατασαράι: Μουσλέρα, Γκοκχάν Ζαν, Καγιά, Εμπουέ (80’Ελμάντερ), Άλτιντοπ (46’Άμραμπατ), Ινάν, Μέλο, Ριέρα, Σνάιντερ, Ντρογκμπά, Μπουλούτ (63’Σάμπρι)

Ρεάλ Μαδρίτης: Λόπεθ, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Εζίλ(81’Αλμπιόλ), Εσιέν(31’Αρμπελόα), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν (76’Μπενζεμά) woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση