GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10.000 διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά της λιτότητας και των μνημονίων

Πάνω από 10.000 άτομα συμμετείχαν στις τρεις συγκεντρώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς...

Πάνω από 10.000 άτομα συμμετείχαν στις τρεις συγκεντρώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και κατά της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων.
Η μία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με διοργανωτές το ΕΚΘ και την Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Στην εκδήλωση σύμφωνα με την αστυνομία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.500 άτομα. Σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενωμένοι τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά και αγωνίζονται κατά των πολιτικών των Μνημονίων.

Μετά τη συγκέντρωση έγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των νεκρών εργατών του Μάη του 1936, στο πάρκο μπροστά από το ΕΚΘ, και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης.

Περισσότερα από 7.000 άτομα έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση που έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου με διοργανωτή το ΠΑΜΕ. Ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπός του Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Ακολούθησε πορεία μέχρι τη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, στο σημείο όπου έπεσαν οι πρώτοι νεκροί στην εργατική εξέγερση του Μάη του 1936 και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη τους. Παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Η τρίτη συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Σωματείων και άλλες οργανώσεις, αλλά και αντιεξουσιαστές και ακολούθησε πορεία. Οι συγκεντρωμένοι περίπου 700 άτομα κατευθύνθηκαν προς το ΕΚΘ και ενώθηκαν με την πορεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ.

ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν με δύο στάσεις εργασίας. Η πρώτη έγινε από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση