GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί και 26 αντάρτες νεκροί σε δύο επιθέσεις

Τουλάχιστον έντεκα Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε δύο επιθέσεις, περιλαμβανομένης μιας η οποία προκάλεσε... μ...

Τουλάχιστον έντεκα Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε δύο επιθέσεις, περιλαμβανομένης μιας η οποία προκάλεσε... μάχη ανάμεσα σε αστυνομικούς και μαχητές των Ταλιμπάν που συνεχιζόταν σήμερα, στο νότο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί και 26 αντάρτες σκοτώθηκαν σε μια ανταλλαγή πυρών που ξέσπασε χθες (Δευτέρα) το πρωί και συνεχιζόταν σήμερα στη Χελμάντ, μια από τις επαρχίες που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότο, δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, αν και ο απολογισμός αυτός είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Πολλές εκατοντάδες μαχητές επιτέθηκαν σε κτίρια και στρατόπεδα της αστυνομίας στην διαβόητη για τις συγκρούσεις που σημειώνονται σε αυτήν περιοχή Σανγκίν, με αποτέλεσμα οι αφγανικές δυνάμεις να ανταποδώσουν πυρ και να «τους απωθήσουν», είπε ένας εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας, ο Όμαρ Ζουάκ, διευκρινίζοντας πως οι μάχες συνεχίζονται, με «σποραδικό τρόπο».
Αντιφατικές πληροφορίες δόθηκαν στην δημοσιότητα για τον αριθμό των Ταλιμπάν που ενεπλάκησαν στην επίθεση αυτή. Οι επαρχιακές αρχές έκαναν λόγο για πολλές εκατοντάδες επιτιθέμενους, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περίπου 100, ενώ η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του NATO αναφέρθηκε σε περίπου πενήντα.
Πρόκειται πάντως για την πιο σημαντική ένοπλη επίθεση των Ταλιμπάν εδώ κι έναν μήνα, έπειτα από εκείνη που είχε εξαπολύσει μια ομάδα περίπου εκατό ανταρτών με εκτοξευτές ρουκετών και αυτόματα όπλα εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού στην επαρχία Κουνάρ, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν που γειτονεύει με το Πακιστάν, σκοτώνοντας 13 Αφγανούς στρατιώτες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας στην επίθεση συμμετείχαν 'Αραβες και Τσετσένοι μαχητές.
Οι δυνάμεις του NATO διέψευσαν ότι μια μεγάλη δύναμη ανταρτών επιχειρεί στην περιοχή, σημειώνοντας πως δεν διαπιστώνουν έναν αριθμό «που να πλησιάζει καν τις αναφορές περί 500 ως 1.000 ανταρτών». Κατά τις πληροφορίες της συμμαχίας «υπήρχαν περίπου 10 ομάδες 4-5 μαχητών που έκαναν επιθέσεις περνώντας με αυτοκίνητα από πέντε σημεία ελέγχου της αστυνομίας».
Στο μεταξύ, έξι μέλη μιας αστυνομικής υπηρεσίας σκοτώθηκαν από την έκρηξη μιας αυτοσχέδιας βόμβας ενώ μετέβαιναν σε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα που ανοικοδομείται από την Ινδία στην επαρχία Χεράτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σερ Αγά, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Όμπε, όπου σημειώθηκε η επίθεση.
Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χεράτ, ο Μοχαγεντίν Νούρι, δήλωσε από την πλευρά του ότι επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν.
Η μονάδα της αστυνομίας στην οποία ανήκαν τα θύματα χειρίζεται την φρούρηση ξένων οχηματοπομπών, των γραφείων ξένων οργανισμών και οργανώσεων και του προσωπικού τους. express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση