GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουμανία: Σε δηλητηρίαση από μεθανόλη συνδέονται τουλάχιστον 14 θάνατοι από τις αρχές του 2013, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές

Από το σύνολο των 25 θανάτων που έχουν καταγραφεί στην επαρχία Μπίχορ, στη δυτική Ρουμανία, από τις αρχές του 2013 έπειτα από την κατάπ...

Από το σύνολο των 25 θανάτων που έχουν καταγραφεί στην επαρχία Μπίχορ, στη δυτική Ρουμανία, από τις αρχές του 2013 έπειτα από την κατάποση προϊόντων μη εδώδιμης αλκοόλης, 14 από αυτούς θα μπορούσαν να συνδέονται άμεσα με δηλητηρίαση από μεθανόλη, που προήλθε... από την κατάποση της λοσιόν “Alcofarm” που παράγεται στην επαρχία Μπιστρίτα, δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της περιφέρειας Μπίχορ (DSP), ιατρός Ντανιέλα Ραχότα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Agerpes”.

Η ίδια υπογράμμισε ότι, σε λίγες μέρες θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου διασταύρωσης των στοιχείων που διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία της Τιμισοάρα, έχοντας στα "χέρια" της τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναλύσεων.

Πάντως, τόνισε ότι, από την ιατροδικαστική υπηρεσία την ενημέρωσαν πως σε 14 περιπτώσεις θανάτων, μπορεί να πιστοποιηθεί η άμεση σύνδεσή τους με δηλητηρίαση που προήλθε από μεθυλική αλκοόλη.

Η λοσιόν Alcofarm παράγεται από εταιρεία στην περιφέρεια Μπίστριτα-Νασάουντ και η σήμανση του προϊόντος αναγράφει πως πρόκειται για αντισηπτική λοσιόν φροντίδας σώματος. Το προϊόν φέρεται πως έχει 37% αλκοόλη, ενώ στην πραγματικότητα – όπως αποδείχθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες – περιέχει μεθανόλη σε ποσοστό 60%, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία, καθώς προκαλεί οξέωση και απώλεια της όρασης, σε αρχικό στάδιο, είπε η κ. Ραχότα.

“Η παρουσίαση του προϊόντος παραπλανεί τους αγοραστές, διότι το υγρό (η λοσιόν) έχει το ίδιο χρώμα με το οινόπνευμα. Ακόμα και το μπουκάλι είναι ίδιο με αυτό του οινοπνεύματος” είπε.

Η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι ευρέως διαδεδομένη πρακτική σε αγροτικές περιοχές, τόνισε η κ. Ραχότα και πρόσθεσε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που καταγράφηκαν από τις αρχές του έτους, όσοι απεβίωσαν συνήθιζαν να καταναλώνουν οινόπνευμα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι συγγενείς τους.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, το Ινστιτούτο Υγείας του Βουκουρεστίου, τις τοπικές αρχές και τα γραφεία των περιφερειαρχών να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό για το “ύποπτο” προϊόν Alcofarm.

Η DSP ανακάλεσε τα προϊόντα από την αγορά και μέχρι στιγμής οι αρχές κατάσχεσαν 1.500 μπουκάλια του προϊόντος. kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση