GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

15χρονος Αφγανός κατήγγειλε τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του και παραλίγο να συλληφθεί...

Ώρες αγωνίας έζησαν ο 15χρονος Αφγανός, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης τη Δευτέρα του Πάσχα στο κέντρο της Αθήνας, και οι '&#...


Ώρες αγωνίας έζησαν ο 15χρονος Αφγανός, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης τη Δευτέρα του Πάσχα στο κέντρο της Αθήνας, και οι ''Γιατροί του Κόσμου''.
Η απόφαση του παιδιού να καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές την επίθεση εναντίον του, παραλίγο να οδηγήσει στη σύλληψή του, γεγονός που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των ''Γιατρών του Κόσμου'', Νικήτα Κανάκη.
Ο νεαρός Αφγανός, που δέχτηκε επίθεση από μαυροφορεμένους άντρες στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε βοήθεια από τους ''Γιατρούς του Κόσμου'', αποφάσισε να δώσει κατάθεση την Τρίτη στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα παραλίγο να είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή κράτηση και απέλασή του από τις αστυνομικές αρχές.
Το ενδεχόμενο αποτράπηκε από τους ''Γιατρούς του Κόσμου'' και τον επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργο Τσαρμπόπουλο, ο οποίος παρενέβη στην υπόθεση.
''Ζήσαμε ώρες αγωνίας''
''Ζήσαμε ώρες αγωνίας, με την παραλίγο σύλληψη του παιδιού. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα. Εάν αυτός που καταθέτει, δεν προστατεύεται από το κράτος, τότε πώς θα καταγγέλλουν τα θύματα τις επιθέσεις εναντίον τους;'' επισημαίνει ο κ. Κανάκης.
Για κενό της ελληνικής νομοθεσίας στην προστασία των θυμάτων ρατσιστικής βίας κάνει λόγο ο κ. Τσαρμπόπουλος και επισημαίνει ότι η Ύπατη Αρμοστεία και οι υπόλοιποι φορείς μέλη του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας έχουν ζητήσει επανειλημμένα να γίνεται αναστολή της απόφασης κράτησης και να υπάρχει μέριμνα για προσωρινή διαμονή στην Ελλάδα των θυμάτων ρατσιστικής βίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος Αφγανός δέχτηκε επίθεση τη Δευτέρα του Πάσχα από μαυροφορεμένους άνδρες, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Στη συνέχεια, πήγε σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς του Πολυιατρείου των ''Γιατρών του Κόσμου'' δεν υπήρξε πλήρης ιατρικός έλεγχος.
Δύο ημέρες μετά, απευθύνθηκε στους ''Γιατρούς του Κόσμου'' λόγω των έντονων πόνων που είχε.
''Προχώρησα στη δημοσιοποίηση του θέματος, γιατί είχα καιρό να δω τέτοια βαρβαρότητα. Ήταν κτηνωδία αυτό που έκαναν στο παιδί'' λέει ο κ. Κανάκης.
Οι ''Γιατροί του Κόσμου'' έχουν κινητοποιηθεί και στην κατεύθυνση της επανένωσης του παιδιού με την οικογένειά του, που βρίσκεται στην Ελβετία, ζητώντας άσυλο.
Ο νεαρός Αφγανός έχει ζητήσει να καταγραφεί η ιστορία του σε βίντεο. Η καταγραφή θα γίνει με κάμερα των ''Γιατρών του Κόσμου'' και, στη συνέχεια, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Κακώς κατηγορείτε την Ελληνική Αστυνομία ότι ήθελε να τον συλλάβει, η αλήθεια είναι ότι ήθελε απλώς να τον ανακρίνει εξονυχιστικά και με κάθε μέσον προκειμένου να του αποσπάσει την αλήθεια για τους βασανιστές του, ωστε να μπορέσει να τους κάνει παρατηρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση