GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βροχή" τα πρόστιμα από το ΣΔΟΕ - Ξεπέρασαν τα 170 εκατ. ευρώ μόνο τον Απρίλιο

Πρόστιμα που ξεπέρασαν συνολικά τα 170 εκατ. ευρώ, επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) τον Απρίλιο στο πλαίσιο των ελέγχ...

Πρόστιμα που ξεπέρασαν συνολικά τα 170 εκατ. ευρώ, επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) τον Απρίλιο στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.270 έλεγχοι οι οποίοι αφορούσαν στη διακίνηση αγαθών και επιχειρήσεων στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και διαπιστώθηκε ότι σε 325 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ καταλογίσθηκαν 792 φορολογικές παραβάσεις με το ποσοστό της παραβατικότητας να φτάνει το 25,6%.
Συνολικά το ύψος των προστίμων κατά τον μήνα Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, όπως ΦΜΥ κλπ, ανήλθε στο ποσό των 170.492.268 ευρώ. Τα πρόστιμα προέκυψαν από ελέγχους για έκδοση και λήψη εικονικών ή πλαστών τιμολογίων, μη απόδοση ΦΠΑ, έλεγχοι ελευθέρων επαγγελματιών όπως ιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες
Συγκεκριμένα:
- Στον έλεγχο πόθεν έσχες έξι φυσικών προσώπων, καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 2.101.416 ευρώ.
- Σε ιατρό ΩΡΛ επιβλήθηκε πρόστιμο 3.930.384 ευρώ, γιατί κατά τα έτη 2007 έως 2010, δεν δήλωσε αντίστοιχα εισοδήματα.
- Σε πλυντήριο αυτοκινήτων επιβλήθηκε πρόστιμο 415.875 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
- Σε καταστήματα ενδυμάτων στο Κολωνάκι επιβλήθηκε πρόστιμο 520.878 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αποδείξεις σε 1028 περιπτώσεις.
- Δέκα επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά στοιχεία 16.000.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις Διαφήμισης, Χονδρικού Εμπορίου, Εμπορίου σιδήρου, Οικοδομικών εργασιών και Μεταλλικών κοιτασμάτων.
- Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων έλαβε εικονικά στοιχεία ύψους 5.660.000 ευρώ.
- Στη Φθιώτιδα σε υποθηκοφύλακα καταλογίσθηκε παράβαση 796.000 ευρώ, γιατί δεν απέδωσε δικαιώματα στο Δημόσιο ύψους 400.000 ευρώ και δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 396.000 ευρώ.
Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων για λαθρεμπόριο οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε δέσμευση επτά πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας BMW, PORCHE και MERCEDES, επειδή οι κάτοχοί τους, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας, προκειμένου να αποφύγουν τα προβλεπόμενα τεκμήρια διαβίωσης, παρουσιαζόμενοι ως κάτοικοι εξωτερικού.
Επίσης κατασχέθηκαν 142,285 κιλά ινδικής κάνναβης καθώς και δύο πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, τέσσερις γεμιστήρες, 192 σφαίρες για Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, δύο μονόκανα κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο οχήματα ΙΧΕ, δυο μίνι VAN, 3.950 ευρώ μετρητά και έντεκα κινητά τηλέφωνα. Η κατάσχεση έγινε από το ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ.
Στη διάρκεια αυτού του ελέγχου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (ένας Αλβανός, δύο Έλληνες και ένας Κύπριος) και αναζητείται, άλλος ένας Αλβανός υπήκοος. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε ψυγεία και σε ασκούς για μεταφορά κρασιών. Ο ένας εκ των Ελλήνων συλληφθέντων είναι οινοποιός σε χωριό της Κορινθίας.

1 σχόλιο

  1. Κανένας δημοσιογράφος δεν κατάλαβε την ουσία της αύξησης του ωραρίου των καθηγητών !

    Στην ουσία δεν πλήττονται οι ίδιοι οι καθηγητές, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 35 ετών, απόφοιτοι ή σπουδαστές καθηγητικών σχολών, που θα διοριστούν ( πλέον, με μηδενικές προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών τα επόμενα 10-15 χρόνια ) τη... Δευτέρα Παρουσία !!! Γι' αυτό είναι οι δημοσιογράφοι, για να ανακαλύπτουν πράγματα. Ακόμα και το 1/3 των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών θα μπει σε καθηγητικές/διδασκαλικές σχολές, άρα και αυτοί δεν θα διοριστούν ΠΟΤΕ !!! Καληνύχτα, ΜΜΕ, τίποτα δεν έχετε καταλάβει ...

    Μεγάλοι χαμένοι της αύξησης του ωραρίου είναι άλλοι, οι υποψήφιοι,οι φοιτητές και οι νέοι ! Γιατί ; Δείτε :


    Προς τους αποφοίτους καθηγητικών σχολών ( και τους γονείς τους ), τους φοιτητές καθηγητικών σχολών ( Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικά, Θεολογία, Γυμναστές, ξενόγλωσσες κλπ ), τους υποψήφιους μαθητές των σχολών αυτών στις Πανελλαδικές ( και τους γονείς τους ).

    Όλοι εσείς που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές ( και οι γονείς ξόδεψαν , επίσης, μεγάλα ποσά ) και είχατε αγωνία για το μέλλον σας, με τις πρόσφατες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας και της τρικομματικής κυβέρνησης ξεχάστε την οποιαδήποτε περίπτωση επαγγελματικής αποκατάστασης στην Εκπαίδευση. Ουσιαστικά χάνουν την εργασία τους περίπου 10.000 αναπληρωτές από φέτος και θα προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι για 200-300 ευρώ. Επιπλέον, από το 2011 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 15.000 ( τα επόμενα χρόνια η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε συνδυασμό με την μετανάστευση πολλών οικογενειών ) ο αριθμός μαθητών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα μειωθεί κατά το 1/ 3 πράγμα που σημαίνει μηδενικές προσλήψεις στα επόμενα 10-15 χρόνια.

    Το πρόβλημα από την αύξηση κατά 2 ωρών του ωραρίου των καθηγητών δεν πλήττει τους ίδιους αλλά δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, απόφοιτους όλων των καθηγητικών σχολών, όσους σπουδάζουν τώρα στις καθηγητικές σχολές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και όσους τώρα ή στο μέλλον ετοιμάζονται για να σπουδάσουν σε καθηγητικές σχολές ! Αυτό είναι το θλιβερό μέλλον που ετοίμασε η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για 150.000 αποφοίτους, 100.000 φοιτητές και 30.000 υποψηφίους εκπαιδευτικών σχολών. Δηλαδή, βέβαιη ανεργία ή υποαπασχόληση για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια !

    Αλήθεια, όλοι εσείς οι γονείς που πληρώσατε για να δείτε τα παιδιά σας σε κάποια εργασία, εσείς δεν έχετε ψυχή να τα βλέπετε τώρα άνεργα και χωρίς μέλλον ; Ακόμα και οι γονείς των υποψηφίων μαθητών στις Πανελλαδικές, μαθητών που κατά το 1 / 3 μπαίνουν σε σχολές της Εκπαίδευσης, δεν αγωνιάτε με τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας που στο μέλλον θα κρατούν άνεργα τα παιδιά σας ; Ή μήπως για τα άλλα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές το μέλλον της Τρόικα και των εδώ κυβερνητικών συνεταίρων δεν τους ετοιμάζει μια θέση στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στη λίστα για μετανάστευση στο εξωτερικό ; Η επιστράτευση των καθηγητών «θάβει» τα όνειρα των απόφοιτων, φοιτητών και υποψηφίων σχολών που οδηγούν στην Εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση