GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Στις 19 Ιουνίου η δίκη των δύο λιμενικών που κατηγορούνται για διακίνηση λαθρομεταναστών

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η έναρξη της εκδίκασης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, της υπόθεσης των κυκλωμάτων διακίνη...

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η έναρξη της εκδίκασης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, της υπόθεσης των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών από το λιμάνι της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, με...
βασικούς κατηγορούμενους λιμενικούς, ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαπούς.

Μετά από συνεχείς αναβολές, και πάλι οι δυο λιμενικοί ( Χ.Ζ και Π. Μ) που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα, υπέβαλλαν προ ημερών μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης τους, αίτηση προτίμησης, ζητώντας την επίσπευση έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

Μάλιστα αύριο M. Πέμπτη οι δυο λιμενικοί πάλι μέσω του δικηγόρου τους θα υποβάλλουν αίτηση προτίμησης πινακίου, ώστε η υπόθεση τους να «τοποθετηθεί» ψηλά στο πινάκιο και να έχει καλή σειρά προτεραιότητας!

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά και την απόφαση παραπομπής στο Τριμελές Εφετείο της υπόθεσης από την Πρόεδρο του Μονομελούς Εφετείου με το αιτιολογικό πως είναι αναρμόδιο το συγκεκριμένο δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση, οι δυο λιμενικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μετά την αποκάλυψη του θέματος, είχαν υποβάλλει και πάλι αίτηση προτίμησης, με την οποία ζητούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ήταν η δεύτερη φορά που οι εν λόγο λιμενικοί υπέβαλλαν σχετικό αίτημα στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 . Οι λιμενικοί πάντως από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 25-11-2008, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με τους άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, με την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή άλλων επτά ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί.

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 15 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι λιμενικοί, και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαποί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής ομάδας, ωστόσο ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφεύγει της σύλληψης.

xespao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση