GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντυπωσιακά κέρδη 3,6 δισ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

Στα 3.617 δισ. τα καθαρά κέρδη για την Τράπεζα Πειραιώς, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έπειτα από την εξαγορά των ελληνικών μονάδων ...


Στα 3.617 δισ. τα καθαρά κέρδη για την Τράπεζα Πειραιώς, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έπειτα από την εξαγορά των ελληνικών μονάδων των κυπριακών τραπεζών.
Τα 3.6 δισ. αφορούν τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου, ενώ οι μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες εμφανίζουν κέρδη 12 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα μετά από φόρους αποτελέσματα περιλαμβάνουν θετικό αναβαλλόμενο φόρο 540 εκατ. ευρώ, που προέρχεται κυρίως από την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από 20% στο 26% από 1.1.2013.
Το αναλογούν καθαρό αποτέλεσμα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε 203 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένης της αρνητικής υπεραξίας από την εξαγορά του ελληνικού δικτύου των κυπριακών τραπεζών), επηρεαζόμενο από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή από την 01.01.2013. Μ. Σάλλας: «Η τράπεζα διασφάλισε τον ιδιωτικό χαρακτήρα της» Τα προγράμματα κεφαλαιακής ενίσχυσης των 4 συστημικών τραπεζών της χώρας, τα οποία έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων, συνιστούν ορόσημο για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, αλλά και την οικονομία γενικότερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Σάλλας.
Στη συνέχεια τόνισε πως «η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας συμβάλει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, πέτυχε να είναι σήμερα η μεγαλύτερη Τράπεζα στην ελληνική αγορά με μερίδιο 30% και ίδια κεφάλαια 1,3 δισ. ευρώ στις 31.03.13, που διαμορφώνονται στα 9,7 δισ. ευρώ (pro-forma) με την ολοκλήρωση της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της. Το ύψος αυτό των ιδίων κεφαλαίων κατατάσσει πλέον την Τράπεζα Πειραιώς στην 30η θέση μεταξύ των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, η Τράπεζα διασφάλισε τον ιδιωτικό χαρακτήρα της, δημιουργώντας ένα κεφαλαιακά ισχυρό τραπεζικό οργανισμό, ικανό να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες του οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και να στηρίξει ενεργά όλες τις υγιείς επιχειρηματικές και ιδιωτικές προσπάθειες, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση