GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 4 Ιουνίου έρχεται η τρόικα

Στις 4 Ιουνίου θα επιστρέψει στην χώρα μας η Τρόικα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι...


Στις 4 Ιουνίου θα επιστρέψει στην χώρα μας η Τρόικα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις. Η ομάδα του κ. Πολ Τόμσεν θα μείνει στην Ελλάδα για περίπου δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων θα ελέγξει διεξοδικά τα οικονομικά της χώρας μας.
Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις είπε ότι το ΔΝΤ επικεντρώνεται αυτό τον καιρό στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αλλά και στην τήρηση όσων προβλέπει. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανήλθε στην ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας ότι για να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα, απαιτείται νέα μείωση.
 Οι δικές μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Ράις. Ωστόσο, είπε πως δεν προβλέπει να γίνουν νέες συζητήσεις για τη συμμετοχή του επίσημου τομέα «σε αυτή τη φάση» και αρνήθηκε ότι το ΔΝΤ θα δεχθεί κούρεμα στα δάνεια που έχει δώσει προς την Ελλάδα. Τέλος, όσον αφορά στην Κύπρο, ο κ. Ράις είπε πως οι κίνδυνοι για την οικονομία της χώρας παραμένουν σημαντικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση