GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 60% η συμμετοχή στους ανοικτούς παιδικούς σταθμούς το Πάσχα

Υψηλότατο ποσοστό που αγγίζει το 60% καταγράφει η συμμετοχή των παιδιών στους ανοικτούς δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στη διάρκεια της ...

Υψηλότατο ποσοστό που αγγίζει το 60% καταγράφει η συμμετοχή των παιδιών στους ανοικτούς δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Παραμένοντας σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων γονέων, και κυρίως όσων απασχολούνται στην ιδιόρρυθμη ιδιωτική αγορά εργασίας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει την πρωτοποριακή λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, εκτός από τις ημέρες των επίσημων αργιών.

Ακολουθώντας το εργασιακό πρόγραμμα του ιδιωτικού τομέα, οι σταθμοί λειτουργούν κανονικά μέχρι και σήμερα (Μ.Πέμπτη 2 Μαΐου), συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής Πρωτομαγιάς, ενώ μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Το ωράριο λειτουργίας είναι το ίδιο, δηλαδή από τις 6.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα, όπως και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη συνεχή λειτουργία των δομών παιδικής φιλοξενίας στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα, ελήφθη από τη δημοτική αρχή στον πρώην δήμο Συκεών το 2007 και τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων του νέου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

«Πάγια θέση μας είναι ότι ο δήμος οφείλει να υπηρετεί την τοπική κοινωνία. Οφείλει να εξυπηρετεί τις ταλαιπωρημένες από την οικονομική κρίση και τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας οικογένειες των συμπολιτών μας, που πασχίζουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και δεν έχουν καμία πολυτέλεια για αργίες και ρεπό.

»Για την πολιτική μας αυτή δεχθήκαμε και δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο από μερίδα συνδικαλιστών, αλλά οι συμπολίτες μας γονείς τούς έχουν κρίνει προ πολλού», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.

»Όσο οι γονείς αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας, εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους στο δήμο και το στελεχιακό δυναμικό των βρεφικών και παιδικών σταθμών, εμείς θα προσπαθούμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι, ακόμη πιο αποτελεσματικοί, ακόμη πιο χρήσιμοι», προσθέτουν.

Πρωινά ΚΔΑΠ

Επιπλέον, όπως κάθε χρονιά στη διάρκεια του δεκαπενθημέρου των σχολικών διακοπών για το Πάσχα, λειτουργούν και πρωινά τμήματα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης για όσα παιδιά μετέχουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Τα τμήματα λειτουργούν για τις Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου στο ΚΔΑΠ Φωκά, για τη Δ.Ε. Νεάπολης στο ΚΔΑΠ Αθανασίου Διάκου και για τη Δ.Ε. Πεύκων στο ΚΔΑΠ Πεύκων. Οι ώρες προσέλευσης είναι 8π.μ.-9π.μ. και αναχώρησης 1μ.μ.-4μ.μ..

Ακόμη, τις απογευματινές ώρες λειτουργούν κανονικά τα εξής ΚΔΑΠ: για τη Δ.Ε. Συκεών τα ΚΔΑΠ Πρόνοιας και Φωκά, για τη Δ.Ε. Νεάπολης τα ΚΔΑΠ Αθ.Διάκου και 7ου Δημοτικού Σχολείου (Κωνσταντινίδη) και για τη Δ.Ε. Πεύκων το ΚΔΑΠ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση