GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αντεπίθεση πέρασε ο 60χρονος "εγκέφαλος τοκογλυφικού κυκλώματος" της Θεσσαλονίκης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο 60χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, φερόμενος ως εγκέφαλος του δεύτερου από τα τέσσερα τοκογλ...


Στην αντεπίθεση πέρασε ο 60χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, φερόμενος ως εγκέφαλος του δεύτερου από τα τέσσερα τοκογλυφικά κυκλώματα της λεγόμενης "μαφίας του Θερμαϊκού", που δικάζεται για τρίτη εβδομάδα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Εξερράγη κατά την εξέταση μάρτυρα κατηγορίας, που κατέθεσε ότι εκβιάστηκε από τον 60χρονο, προσπαθώντας να εμφανίστεί ως θύμα εκβιασμού.
"Πρέπει να ντρέπεσαι για αυτά που λες. Μου ζήτησε 10.000 ευρώ για να μην καταθέσει στην Ασφάλεια. Να μη βγω από τη φυλακή αν λέω ψέμματα" είπε ο επιχειρηματίας, απευθυνόμενος στο δικαστήριο. Πάντως, η μάρτυρας, τον διέψευσε κατηγορηματικά.

Λίγο αργότερα, κατέθεσε άλλος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ως θύμα τοκογλυφίας, αλλά εξεταζόμενος από το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δανείστηκε άτοκα 100.000 ευρώ από τον 60χρονο.
Σε ερώτηση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, γιατί δέχθηκε ο κατηγορούμενος να τον βοηθήσει, ο μάρτυρας, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απάντησε: "Ευελπιστούσε σε μελλοντική μας συνεργασία στο χώρο της Ενέργειας (…) Περίμενα χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για μία επένδυση που σχεδίαζα στη Σπάρτη, αλλά τελικά δεν έγινε".

Ο μάρτυρας έκανε αναφορά στον δημοσιογράφο, εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα, τον οποίο χαρακτήρισε ως "φίλο-αδελφό".
"Μου πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Με την προσωπική του επιρροή έλυνε αρκετά προβλήματα (…) Μεσολάβησε για την επένδυση στη Σπάρτη και του υποσχέθηκα 100.000 ευρώ".

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ο δημοσιογράφος, έλαβε "δωράκι" 2000 ευρώ για να μεσολαβήσει στη μετάθεση του (στρατευμένου) γιου του 60χρονου κατηγορούμενου επιχειρηματία, γεγονός που αποκάλυψε ο τελευταίος.
Ο μάρτυρας, πάντως, ξεκαθάρισε, ότι ο δημοσιογράφος, "δεν έβγαλε ούτε ένα ευρώ πάνω στην καμπούρα μου".
"Τον βοηθούσα οικονομικά -συνέχισε- όποτε μου το ζητούσε και του έδωσα χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση αλλά και για την εξαγορά των συντάξιμών του".

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που διατέλεσε κατά καιρούς στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση