GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

8ος Δρόμος Θυσίας Πεσόντων Μάχης Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 8ος Δρόμος Θυσίας Πεσόντων Μάχης Κρήτης στην Αγία Βαρβάρα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013. Το πλήθος των αν...


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 8ος Δρόμος Θυσίας Πεσόντων Μάχης Κρήτης στην Αγία Βαρβάρα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013. Το πλήθος των ανθρώπων που συμμετείχαν στις 3 διαδρομές που είχαν προγραμματιστεί ξεπέρασε τους 150. Οι διαδρομές ήταν:

Α) 16.000μ (για ενήλικες αθλητές και πεζοπόρους) επί ανώμαλου εδάφους στο βουνό, με υψομετρική διαφορά 400μ,. στην οποία οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά από σημεία, όπου κατά το παρελθόν δόθηκαν σημαντικές μάχες, όπως το σημείο της Αμουργέλας.

Β) 1.000μ (για παιδία Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου)

Γ) 66.000μ. (για ενήλικες ποδηλάτες). Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Στάδιο Ελευθερίας και αφού έφτασαν στην Αγία Βαρβάρα διένυσαν τη διαδρομή των 16.000μ επί ανώμαλου εδάφους πάνω στο βουνό και επέστρεψαν στο Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η συμμετοχή αρκετών φορέων και χορηγών, μιας και η διεξαγωγή του ήταν ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας για το νησί μας. Έτσι, φόρο τιμής για τη θυσία των προγόνων μας απέδωσαν με τη συμβολή τους: η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Γόρτυνας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, ο Αθλητικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, η Ενορία Αγίας Βαρβάρας, η Ενορία Πρινιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινιά, οι Σύλλογοι Γεργιανών, οι Μινωικές Γραμμές, οι Anek-Superfast, τα νερά «Ρούβας», η εταιρεία «Fresh snack», τα αναψυκτικά «Εσπερίς», το Ψητοπωλείο «Μαγεύματα», το αρτοποιείο Καλαϊτζάκη, το αρτοποιείο Πεπονάκη, το αρτοποιείο Σκουρβουλιανάκη, το αρτοποιείο Φανουράκη, το ζαχαροπλαστείο Σαβουιδάκη και φυσικά ο διοργανωτής της παραπάνω εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης».

Οι τρεις πρώτοι νικητές της διαδρομής των 16.000μ και οι επιδόσεις τους φαίνονται παρακάτω:

Κατηγορία Ανδρών 16.000μ

1) Καμπιτάκης Μιλτιάδης 1:01:11
2) Φωτάκης Ανδρέας 1:01:11
3) Καμπιτάκης Νικόλαος 1:01:54

Κατηγορία Γυναικών 16.00μ

1) Τσιοφύλα Παναγιώτα 1:29:10
2) Αχλάτη Μαρίνα 1:29:36
3) Στρατάκη Νόρα 1:38:12

Αμέσως μετά τις απονομές των νικητών, προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα προς τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους, με εδέσματα που προετοίμασαν μέλη του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση