GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Alpha Bank: Ανακάμπει η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Για ανάκαμψη και σταθεροποίηση της οικονομίας μιλά για μία ακόμη φορά το εβδομαδιάιο δελτίο της Alpha Bank, ενώ δεν παραλείπει να αν...


Για ανάκαμψη και σταθεροποίηση της οικονομίας μιλά για μία ακόμη φορά το εβδομαδιάιο δελτίο της Alpha Bank, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη μερίδα εκείνη του πολιτικού κόσμου που προσπαθεί “να αναδείξει την αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής για προφανείς ιδιοτελείς σκοπούς, χωρίς να αναλογίζεται τις ανεξέλεγκτες δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στην πορεία της οικονομίας και στην ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των πολιτών”.
 Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η πρόβλεψη ότι για το 2013 η πτώση του πραγματικού ΑΕΠ δεν θα υπερβεί το -3,5%, έναντι του -4,2% που προβλέπει η Τρόϊκα, ή των πιο απαισιόδοξων -4,6% (πρόβλεψη της ΤτΕ) και του -4,8% (πρόβλεψη του ΟΟΣΑ). Ενα άλλο ενθαρρυντικό μήνυμα που αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο, είναι η θεαματική άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης που από το -71,6 που ήταν το πρώτο τετράμηνο του 2013 (μέσος όρος), τον Μάιο ανέβηκε στο -63,4.
 Ο δείκτης αυτός είναι ενδεικτικός αυξητικής τάσης στην ιδιωτική κατανάλωση. Τέλος, σε άλλο σημείο του δελτίου αναφέρεται πως ενθαρρυντικό μήνυμα είναι η εκτόξευση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάιο 2013 σε 93,8, από 89,2 τον Απρίλιο του 2013, επίπεδο που τελευταία φορά παρατηρήθηκε προ κρίσεως το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση