GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα προάστια της Στοκχόλμης και στο Μάλμε επεκτάθηκαν οι ταραχές στην Σουηδία

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα συνεχίστηκαν οι οδομαχίες και τα επεισόδια στη Στοκχόλμη. Πλέον το μέτωπο των ταραχών έχει περάσει και ...

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα συνεχίστηκαν οι οδομαχίες και τα επεισόδια στη Στοκχόλμη. Πλέον το μέτωπο των ταραχών έχει περάσει και στα προάστια της σουηδικής πρωτεύουσας, αλλά και νότια στο Μάλμε όπου νεαροί μετανάστες έκαψαν αυτοκίνητα και πετούσαν πέτρες σε αστυνομικά τμήματα. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ απεύθυνε έκκληση για ψυχραιμία. Τα επεισόδια άρχισαν όταν στην περιοχή Χάσμπι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 69χρονο που κρατούσε μαχαίρι.
Οι αρχές μίλησαν για αυτοάμυνα, αλλά οι μετανάστες έκαναν λόγο για αστυνομική βιαιότητα και ξεσηκώθηκαν. Ο λόγος είναι απλός», είπε στο Ρόιτερς ο δημοσιογράφος Ρουσμπέ Τζαλάιε και συνέχισε: «Ανεργία, έλλειψη στέγης και ασέβεια από τους αστυνομικούς. Χρειαζόταν μια αφορμή για να ξεσπάσουν τα επεισόδια και ο πυροβολισμός την έδωσε. Οι νέοι στο Χάσμπι υποβάλλονται σε πολλούς αναίτιους ελέγχους από την αστυνομία».
 Η υπουργός δικαιοσύνης Μπεατρίς Ασκ χαρακτήρισε τις επιθέσεις στους αστυνομικούς απαράδεκτες, αλλά παραδέχτηκε ότι οι κάτοικοι των προαστίων έχουν λόγους να αισθάνονται θυμωμένοι επειδή «ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι μια σημαντική αιτία προβλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση