GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενεζουέλα: Μετά το γάλα και το βούτυρο τεράστια έλλειψη… χαρτιού τουαλέτας!

Έπειτα από καταγεγραμμένες ελλείψεις σε γάλα, βούτυρο, καφέ και καλαμποκάλευρο, η Βενεζουέλα βρίσκεται πλέον ενώπιον ενός... νέου, μεγά...

Έπειτα από καταγεγραμμένες ελλείψεις σε γάλα, βούτυρο, καφέ και καλαμποκάλευρο, η Βενεζουέλα βρίσκεται πλέον ενώπιον ενός... νέου, μεγάλου προβλήματος: έλλειψη χαρτιού τουαλέτας.

Η κυβέρνηση του νεοεκλεγέντα Σοσιαλιστή προέδρου Νίκολας Μαδούρο έχει επιρρίψει την ευθύνη για το πρόβλημα στους πολιτικούς και διεθνείς της αντιπάλους, προαναγγέλλοντας την εισαγωγή 50 εκατομμυρίων ρολών προκειμένου να αυξήσει τα διαθέσιμα αποθέματα.

Παρά ταύτα, οικονομολόγοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδουν το πρόβλημα στον έλεγχο του συναλλάγματος και των τιμών από την πλευρά του Καράκας, έλεγχοι που οδηγούν στη λιανική διάθεση αγαθών σε τιμές κάτω του κόστους, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η αγοραστική δύναμη των φτωχότερων στρωμάτων.

«Οι κρατικά ελεγχόμενες τιμές [...] πάντοτες καταλήγουν σε ελλείψεις. Το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, όπως συνέβη με την πάροδο του χρόνου στην Σοβιετική Ένωση», σχολίασε στο πρακτορείο Associated Press ο Στιβ Χάνκε, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.
skai.gr

1 σχόλιο

  1. Εδώ στο Ελλάντα να δεις τι γίνεται σε δημόσιους χώρους (Νοσοκομεία, εφορίες, κλπ). Όχι σκατ-χαρτ δεν έχουμε, όχι χαρτί Α4 δεν έχουμε, ούτε γάζες για τα τραύματα δεν έχουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση