GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισβολή απόστρατων αξιωματικών και υπαξιωματικών στην Βουλή της Πορτογαλίας!

Τραγουδώντας τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων» (GrandolaVila Morena) Πορτογάλοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, μα...


Τραγουδώντας τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων» (GrandolaVila Morena) Πορτογάλοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, μαζί με άλλους πολίτες και συνταξιούχους άλλων κλάδων, εισέβαλαν στην Βουλή της χώρας και αποδοκίμασαν τους βουλευτές της κυβέρνησης που συζητά και ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα μέτρα εξόντωσής τους!

Αυτό που δεν τόλμησαν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες το έκαναν οι Πορτογάλοι, οι περισσότεροι των οποίων μάλιστα ήταν συνταξιούχοι και κυρίως συνταξιούχοι στρατιωτικοί.

Οι οποίοι τραγούδησαν τον ύμνο της που συνδέθηκε με την ανατροπή της δικτατορίας στη χώρα, το 1974, ζητώντας από τον πορτογαλικό λαό να εξεγερθεί κατά της δικτατορίας της τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατώτερες συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ τον μήνα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Εστέβες Ασουνσάο, ζήτησε την απομάκρυνση των συνταξιούχων, λέγοντάς τους πως αυτό που κάνουν, «δε βοηθάει τη δημοκρατία». Τελικά, η αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές από την αίθουσα.

Τον περασμένο Μάρτιο για δεύτερη φορά ένω στρατιωτικών, η ένωση υπαξιωματικών της Πορτογαλίας προειδοποίησε την κυβέρνηση πως "Μέχρι εδώ η εξαθλίωση".

«Αυτές οι καταστάσεις θα έχουν επιπτώσεις» δήλωσε ο πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ένωσης Lima Coelho και συνέχισε: «Δεν μπορούν κάποιοι να πάρουν ελαφρά τις κινητοποιήσεις αυτές, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις, εκτός και αν η κυβέρνηση ακούσει τι έχει να της πει ο λαός».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ενώσεις στρατιωτικών στην Πορτογαλία προειδοποιούν την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα στη χώρα. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012 πάλι ύστερα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις η ίδια ένωση η Associação de Praças (AP) καλούσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα λέγοντας σε μια σκληρή: ανακοίνωση:

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν. Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων».

hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση