GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο Έλληνας φοιτητής που έκανε αίτηση για να μετακομίσει στον… Άρη!

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν οδηγεί τους νέους μόνο εκτός Ελλάδας αλλά και εκτός πλανήτη! «Γεια σας! Ονομάζομαι Μάριος Γουλιέλμος ...

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν οδηγεί τους νέους μόνο εκτός Ελλάδας αλλά και εκτός πλανήτη! «Γεια σας! Ονομάζομαι Μάριος Γουλιέλμος Χούμος και θα ήθελα να ταξιδέψω στον Άρη, καθώς πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από όνειρο ζωής», λέει χαρακτηριστικά ο 21χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά, στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στη επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, η οποία και φιλοξενεί τις περιγραφές των υποψηφίων «αστροναυτών» από περισσότερες από 100 χώρες. Ο Μάριος Γουλιέλμος Χούμος είναι ένας από τους 78.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ο μόνος, μέχρι στιγμής, Έλληνας, που έχει συμπληρώσει την αίτηση της ολλανδικής εταιρίας «Mars One» για να γίνει ένας από τους πρώτους άποικους του «κόκκινου πλανήτη»!
Όπως αναφέρει το star.gr, η ανακοίνωση της εταιρίας για την αποίκηση στον Άρη έγινε περίπου έναν μήνα πριν, με τους εκπροσώπους της εταιρείας να ισχυρίζονται ότι από το 2018 θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές για να «προετοιμάσουν» το έδαφος, για την εγκατάσταση των γήινων μεταναστών στον πλανήτη «Άρη»! Η έναρξη αυτού του ταξιδιού θα γίνει σε μια δεκαετία από τώρα και οι εγκαταστάσεις θα κοστίσουν 3,1 εκατομμύρια ευρώ! Η εταιρία θέτει ως βασική προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άτομα που πειθαρχούν, προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες καταστάσεις, είναι επινοητικά και διαθέτουν ομαδικό πνεύμα, χαρακτηριστικά τα οποία φαίνεται να διαθέτει ο θαρραλέος νέος!
«Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος γι’ αυτήν την αποστολή, καθώς λόγω ηλικίας μπορώ να γίνω πολύ παραγωγικός, και να φέρω εις πέρας απαιτητικές δραστηριότητες. Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της αποστολής, δεν θα το βάλω εύκολα κάτω και θα βάλω τα δυνατά μου για να προσπαθήσω να λύσω οποιοδήποτε θέμα προκύψει», είπε ο Μάριος. Ο 21χρονος αναφέρει ακόμα ότι παίζει μπάσκετ από την ηλικία των 6 ετών και θεωρεί ότι το «κλειδί» μιας επιτυχημένης ομάδας είναι η επικοινωνία και η κατανόηση μεταξύ των μελών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η εταιρία έχει δεχθεί περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε μόλις δυο εβδομάδες!

Πηγή: ''Ελεύθερος Τύπος''

2 σχόλια

  1. Πότε θα διοριστούν οι φοιτητές της Φιλοσοφικής , Φυσικομαθηματικής, της Θεολογίας, των Παιδαγωγικών Τμημάτων, της Ψυχολογίας, των ΤΕΦΑΑ ; ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ! Ελέω Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και Υπουργείου Παιδείας !

    Κανένας δημοσιογράφος δεν κατάλαβε την ουσία της αύξησης του ωραρίου των καθηγητών !

    Στην ουσία δεν πλήττονται οι ίδιοι οι καθηγητές, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 35 ετών, απόφοιτοι ή σπουδαστές καθηγητικών σχολών, που θα διοριστούν ( πλέον, με μηδενικές προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών τα επόμενα 10-15 χρόνια ) τη... Δευτέρα Παρουσία !!! Γι' αυτό είναι οι δημοσιογράφοι, για να ανακαλύπτουν πράγματα. Ακόμα και το 1/3 των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών θα μπει σε καθηγητικές/διδασκαλικές σχολές, άρα και αυτοί δεν θα διοριστούν ΠΟΤΕ !!! Καληνύχτα, ΜΜΕ, τίποτα δεν έχετε καταλάβει ...

    Μεγάλοι χαμένοι της αύξησης του ωραρίου είναι άλλοι, οι υποψήφιοι,οι φοιτητές και οι νέοι ! Γιατί ; Δείτε :


    Προς τους αποφοίτους καθηγητικών σχολών ( και τους γονείς τους ), τους φοιτητές καθηγητικών σχολών ( Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικά, Θεολογία, Γυμναστές, ξενόγλωσσες κλπ ), τους υποψήφιους μαθητές των σχολών αυτών στις Πανελλαδικές ( και τους γονείς τους ).

    Όλοι εσείς που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές ( και οι γονείς ξόδεψαν , επίσης, μεγάλα ποσά ) και είχατε αγωνία για το μέλλον σας, με τις πρόσφατες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας και της τρικομματικής κυβέρνησης ξεχάστε την οποιαδήποτε περίπτωση επαγγελματικής αποκατάστασης στην Εκπαίδευση. Ουσιαστικά χάνουν την εργασία τους περίπου 10.000 αναπληρωτές από φέτος και θα προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι για 200-300 ευρώ. Επιπλέον, από το 2011 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 15.000 ( τα επόμενα χρόνια η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε συνδυασμό με την μετανάστευση πολλών οικογενειών ) ο αριθμός μαθητών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα μειωθεί κατά το 1/ 3 πράγμα που σημαίνει μηδενικές προσλήψεις στα επόμενα 10-15 χρόνια.

    Το πρόβλημα από την αύξηση κατά 2 ωρών του ωραρίου των καθηγητών δεν πλήττει τους ίδιους αλλά δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, απόφοιτους όλων των καθηγητικών σχολών, όσους σπουδάζουν τώρα στις καθηγητικές σχολές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και όσους τώρα ή στο μέλλον ετοιμάζονται για να σπουδάσουν σε καθηγητικές σχολές ! Αυτό είναι το θλιβερό μέλλον που ετοίμασε η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για 150.000 αποφοίτους, 100.000 φοιτητές και 30.000 υποψηφίους εκπαιδευτικών σχολών. Δηλαδή, βέβαιη ανεργία ή υποαπασχόληση για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια !

    Αλήθεια, όλοι εσείς οι γονείς που πληρώσατε για να δείτε τα παιδιά σας σε κάποια εργασία, εσείς δεν έχετε ψυχή να τα βλέπετε τώρα άνεργα και χωρίς μέλλον ; Ακόμα και οι γονείς των υποψηφίων μαθητών στις Πανελλαδικές, μαθητών που κατά το 1 / 3 μπαίνουν σε σχολές της Εκπαίδευσης, δεν αγωνιάτε με τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας που στο μέλλον θα κρατούν άνεργα τα παιδιά σας ; Ή μήπως για τα άλλα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές το μέλλον της Τρόικα και των εδώ κυβερνητικών συνεταίρων δεν τους ετοιμάζει μια θέση στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στη λίστα για μετανάστευση στο εξωτερικό ; Η επιστράτευση των καθηγητών «θάβει» τα όνειρα των απόφοιτων, φοιτητών και υποψηφίων σχολών που οδηγούν στην Εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://videofinderfromvideomaniac.blogspot.gr/2013/05/78000.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση