GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Χατζησωκράτης θέτει θέμα συννενόησης μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης

«Το μείζον θέμα είναι να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να βρει ουσιαστικά το βηματισμό της, που έχει σχέση με τη συνεννόηση, το σχεδιασμ...


«Το μείζον θέμα είναι να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να βρει ουσιαστικά το βηματισμό της, που έχει σχέση με τη συνεννόηση, το σχεδιασμό και τη συμφωνία των τριών κομμάτων που συναποτελούν και την στηρίζουν και αυτό είναι το κυρίαρχο»δήλωσε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Την τελευταία περίοδο» σημειώνει ο κ. Χατζησωκράτης σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν μπορώ να πω ότι δώσαμε και τα καλύτερα δυνατά παραδείγματα μιας τέτοιου είδους ανέφελης πορείας συνεννόησης. Μείζον λοιπόν θέμα η συνεννόηση, η συνεργασία πρώτα και κύρια των τριών».

Σχολιάζοντας τις εκθέσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου καταγράφεται πρόοδος στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής και σταδιακή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα, αναφέρει: «Οφείλω να πω ότι είναι μια θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όταν μέχρι τώρα είχαμε τόσο από το ΔΝΤ όσο και από την Κομισιόν γενικά αρνητικές εκθέσεις, με εκτιμήσεις που φυσικά επέτρεπαν να δοθούν οι δόσεις, η προοπτική ήταν ζοφερή. Τώρα υπάρχει ένα θετικό μήνυμα που έχει σχέση με τις προβλέψεις, που κάνουν.

Φυσικά αυτά είναι τα μακροοικονομικά μεγέθη και πολύ σωστά διαπιστώνετε ότι η ανεργία παραμένει μεγάλο πρόβλημα. Εμείς από την πλευρά μας δεν παύουμε να λέμε, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν, ότι έχουμε μια ύφεση για έκτο χρόνο, έχουμε 1.350.000 ανέργους, μισθοί και συντάξεις είναι σε δραματικά χαμηλά επίπεδα, συνεχίζονται τα αθρόα λουκέτα στα μαγαζιά, όλα αυτά συνιστούν μια ζοφερή πραγματικότητα, δεν είναι τα μακροοικονομικά μεγέθη, είναι τα μεγέθη της πραγματικότητας, που νιώθουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, τα οποία αυτά διαμορφώνουν ένα πολιτικό τοπίο όπου ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι απολύτως εύκολος και η καταγγελία ανέξοδη. Αλλά εμείς ας κρατήσουμε αυτό που μας έλειπε την τελευταία περίοδο και αφού πράγματι μια σειρά από μακροοικονομικά μεγέθη έχουν βελτιωθεί είναι λογικό να δούμε τι θα κάνουμε παραπέρα στην πορεία μας» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς μήπως όλο αυτό το θετικό κλίμα φέρνει πιο κοντά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο κ. Χατζησωκράτης απαντά: «Δεν νομίζω ότι ένας ανασχηματισμός γίνεται με το στοιχείο αυτό. Βεβαίως ο ανασχηματισμός γίνεται με βάση την επιλογή που θα κάνει ο πρωθυπουργός, είναι προνομία του πρωθυπουργού βεβαίως με τη συνεννόηση και των άλλων δύο αρχηγών, είναι τρικομματική η κυβέρνηση. Στόχος είναι να δώσουν μια περαιτέρω ορμή στην κυβέρνηση, να αντιμετωπίσουν προβλήματα στα οποία υπάρχουν δυσλειτουργίες.

Αλλά για εμάς το λέω άλλη μία φορά, το μείζον θέμα είναι να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να βρει ουσιαστικά το βηματισμό της, που έχει σχέση με τη συνεννόηση, το σχεδιασμό και τη συμφωνία των τριών κομμάτων που συναποτελούν και στηρίζουν την κυβέρνηση και αυτό είναι το κυρίαρχο». imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση