GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νοσοκομείο Πύργου: Προβληματισμός για την ομαλή λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης

Προβληματισμός επικρατεί στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Πύργου, μεταξύ των νεφροπαθών μετά τη γνωστοποίηση μιας προσπάθειας πο...

Προβληματισμός επικρατεί στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Πύργου, μεταξύ των νεφροπαθών μετά τη γνωστοποίηση μιας προσπάθειας που κάνουν ορισμένοι εργαζόμενοι σ’ αυτήν, να ζητήσουν τρίμηνη άδεια με...
συνέπεια να τίθεται εν αμφιβόλω η ομαλή λειτουργία της μονάδας.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι οι εργαζόμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες - ζητούν την τρίμηνη άδεια (προφανώς μετ’ αποδοχών) προκειμένου να... εργαστούν σε ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης από την οποία επίσης θα αμείβονται.

Το θέμα δε θα είχε πάρει διαστάσεις αν δεν υπήρχε πρωτοφανής επιμονή γι’ αυτή την τρίμηνη άδεια, η ιστορία της οποίας αρχίζει από τον περ. Αύγουστο (τουλάχιστον).

Μάλιστα τότε έγινε και ερώτημα (με το υπ’ αριθμόν 414/14-9-2012 έγγραφο) προς την 6η ΥΠΕ Πατρών και ο τότε διοικητής Δημ. Κατσικόπουλος ήταν κατηγορηματικός στην απάντησή του στην οποία ανάφερε τα εξής:

«Σε απάντηση του πιο πάνω σχετικού σας εγγράφου, που αφορά αίτημα χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, υπαλλήλου κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, σας ενημερώνουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η εργασία με αμοιβή δεν συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης που ασκεί ο υπάλληλος.

Σας εφιστούμε την προσοχή ως προς την ορθή τήρηση των διατάξεων των άρθρων 31 και 32 του Ν. 3528/2007 για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και εάν έχει εκδοθεί θα ανακαλείται ή δεν θα εξετάζεται».

Επιμονή

Στο θέμα επανήλθαν οι εργαζόμενοι και μετά την αλλαγή του Δκτή της 6ης ΥΠΕ και με τον υπ’ αριθμ. 4155/20-2-2013 έγγραφο υπανυπέβαλαν το ερώτημα.

Σ’ αυτό απάντησε ο κ. Κατσίβελας κατά διπλωματικό τρόπο αφήνοντας την πρωτοβουλία στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Πύργου.

Ειδικότερα ανέφερε στην απάντησή του.

«Αναφορικά με το παραπάνω σχετικό, το οποίο μας διαβιβάσατε, σας γνωρίζουμε ότι τα ΜΟΝΑ αποφασιστικά όργανα του νοσοκομείου σας είναι το Δ.Σ. ως συλλογικό όργανο και ο Διοικητής ως Μονομελές.

Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να αποφασίσετε, λαμβάνοντας υπόψη σας το υπ’ αριθμ. 16194/01-01-2012 έγγραφό μας, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου στους συγκεκριμένους υπαλλήλους. Όμως για την επίλυση του θέματος και για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα μπορούσατε να χορηγήσετε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στους νοσηλευτές ΜΟΝΟ για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι 3 μήνες), εντός του οποίου η ιδιωτική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υποχρεούται να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει αυτόνομα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συμβούλιο του νοσοκομείου Πύργου δεν προχώρησε στην λήψη απόφασης έγκρισης της αιτούμενης τρίμηνης άδειας γιατί θεώρησε ότι έτσι θα ετίθετο σε κίνδυνο η λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης, λόγω της απουσίας μεγάλου αριθμού νοσηλευτών, τη στιγμή μάλιστα που έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες για την κάλυψη της μονάδας με γιατρούς, στην οποία είχε απομείνει μόνον μία γιατρός που εργαζόταν ακατάπαυστα.

Και ΕΔΕ

Στο μεταξύ – έγινε γνωστό – ότι για την μονάδα τεχνητού νεφρού διετάχθη και διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την 6η ΥΠΕ.

Η ΕΔΕ διενεργήθηκε για να εξακριβωθεί εάν οι προμήθειες διαφόρων αναλωσίμων ανταποκρίνοντο στις πραγματικές ανάγκες της μονάδας.

Αν και η έρευνα ολοκληρώθηκε δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί το σχετικό πόρισμα. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της μονάδας για το χρονικό διάστημα από το 2010 έως πέρυσι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τη χρήση και των 10.000 φίλτρων που αγοράζονται ετησίως για τις ανάγκες των νεφροπαθών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες περισσεύουν ετησίως πάνω από 1.000 φίλτρα (κοστίζουν 45 ευρώ το ένα) τα οποία δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση πάντως και το τι ακριβώς συμβαίνει αναμένεται να «ξεδιαλύνει» μόλις δοθεί το πόρισμα.

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση