GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς...

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την φοβερή και τρομερή αύξηση του ωραρίου εργασίας τους κατά ...


Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την φοβερή και τρομερή αύξηση του ωραρίου εργασίας τους κατά 2 ώρες την εβδομάδα.
Για άλλη μια φορά βλέπω αντιδράσεις και γκρίνιες από τον δημόσιο τομέα για ψηλοπράγματα ενώ ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί ούτε να αντιδράσει ούτε να κάνει τίποτα. Δεν θα υποστηρίξω απόψεις ορισμένων μίζερων ελληναράδων που θέλουν να χάσουν την δουλειά τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και να καταργηθεί εντελώς η μονιμότητα, είμαι υπέρ να απολυθούν στο τσάκ μπάμ μόνο οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι όλη αυτή την γκρίνια των εκπαιδευτικών μόνο για την παραπάνω εργασία 2 διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα, που και αυτές οι ώρες δεν είναι κανονικές αλλά διδακτικές (40-45λεπτά).
Πρέπει επιτέλους όλοι να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, κατανοώ οτι έχουν περικοπεί μισθοί και έχει αυξηθεί η φορολογία σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς, αλλά όταν βλέπω τέτοιο πράγμα σε όλα τα κανάλια και τα δελτία ειδήσεων με τις γκρίνιες την ΟΛΜΕ και την απειλή απεργίας στις πανελλήνιες για 2 ώρες παραπάνω εργασία ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός υπάλληλος δουλεύει 10ωρα και 12ωρα εκνευρίζομαι. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν κάποιοι νέοι χαμηλόβαθμοι καθηγητές χωρίς εμπειρία που επειδή λαμβάνουν χαμηλό μισθό θα τους φαίνεται άσχημο αλλά δεν μπορεί να μην θέλουν να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους αυτοί που είναι με 10 και 20 χρόνια εμπειρίας και με οικογένεια οι οποίοι λαμβάνουν όλα τα οριζόμενα επιδόματα από τον νόμο και έχουν και υψηλότερες αποδοχές.
Όσο για την απεργία τις ΌΛΜΕ που ακούω εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων, νευριάζω για άλλη μια φορά όταν κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την φοβία του κόσμου και των μαθητών για να πιέσουν μέσω αυτής της κατάστασης την κυβέρνηση και την οποιαδήποτε κυβέρνηση για τα δικά τους αιτήματα και διεκδικήσεις. Υπάρχουν τόσες μέρες μέσα στο σχολικό έτος που μπορεί να πραγματοποιηθεί απεργία και για άλλη μια φορά βρήκαν την ευκαιρία των πανελληνίων εξετάσεων. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί τότε συγνώμη αλλά μια επίταξη είναι ότι πρέπει.
Και μην μου επί κανείς την καραμέλα ότι σύμφωνα με έρευνες μια διδακτική ώρα αντιστοιχεί σε 4 ώρες γραφικής εργασίας, ούτε μην ακούσω σχόλιο του στυλ κάνε εσύ καθηγητής και μετά μίλα, γιατί με την ίδια λογική να έρθω και εγώ να σου πω κάτσε 12 ώρες να δουλέψεις για όλη την εβδομάδα και μετά μίλα. Ξαναλέω ότι δεν θέλω να χάσουν την δουλειά τους οι άνθρωποι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε άνω κάτω όλη την Ελλάδα για ψύλλου πήδημα.

Αναγνώστης

5 σχόλια

  1. απο την μειωση των διδακτικων ωρων θα προκυψουν χιλιαδες μεταθεσεις στην επαρχια. Και αυτο σημαινει απλα οτι η οικονομικη ζημια θα ειναι τεραστια για οικογενειαρχες και για νεους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί ούτε να αντιδράσει ούτε να κάνει τίποτα" ?

    Γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα είναι όλοι στον ιδιωτικό τομέα καθυστερημένοι σαν τον αναγνώστη που γκρινιάζει για τους εκπαιδευτικούς?
    Κάντε και εσείς απεργία, κατεβείτε στους δρόμους ή ξοφήστε μόνοι σας, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε και παρέα. vass

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχάς να πούμε ότι δεν υπάρχουν πια επιδόματα στο Δημόσιο ούτε Δώρα. Υπάρχουν 12 "ξεροί" μισθοί.
    Εκπαιδευτικός με 10 χρόνια υπηρεσίας και 2 παιδιά , διδάσκει 19 ώρες την εβδομάδα και παίρνει 850 ευρώ μηνιαίως. Οι ετήσιες μειώσεις σε αυτόν τον άνθρωπο είναι της τάκης του 40% και με την αύξηση των ωρών κινδινεύει να βρεθεί μακριά απ' το σπίτι του με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μετάθεση.
    Να το δεχτούμε αυτό αγαπητοί συμπατριώτες επειδή στον Ιδιωτικό Τομέα υπάρχει ζούγκλα;
    Επειδή υπάρχουν καρκινοπαθείς , οι υπόλοιποι ασθενούντες πρέπει να υποστούν στέρηση της φαρμακευτικής αγωγής τους;
    Είναι λογική αυτή;
    Όσο στοχοποιούμε τους άλλους κλάδους τόσο πιο γρήγορα θα φτάσει και σε μας η Κυβέρνηση.
    Ο κοινωνικός αυτοματισμός σε όλο το μεγαλείο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσατε να το δεχτείτε κύριοι καθηγητές ή τουλάχιστον να μην παίζετε με τα νεύρα τόσων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, όχι γιατι γίνεται ό,τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα αλλά πολύ απλά γιατί αλλαγές σε ωράρια, περικοπές μισθών, μετακινήσεις, απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού κτλ γίνονται KAI σε όλον τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα!!!! Οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος Π.Ε. στον δημόσιο τομέα με 10 χρόνια δεν παίρνει κι αυτός 850€? Ή μηπως αν καταργηθεί η υπηρεσία του δεν θα μετακινηθεί οπουδήποτε αλλού μακριά απ το σπίτι του (ΑΝ δεν απολυθεί)? Χώρια οτι δουλεύει ΟΛΟ το χρόνο και δεν κάνει διακοπές μετ΄αποδοχών 3 μήνες το χρόνο (σύν τις αναρρωτικές κτλ άδειες) δουλεύοντας 40 ολόκληρες ώρες και όχι διδακτικές! Και δεν καταλαβαίνω γιατί για άλλη μια φορά πρέπει να εκβιάσετε την κοινωνία ολόκληρη για να είστε εσείς οι ευνοούμενοι των εργαζομένων του δημοσίου. Εξάλλου εσείς, όπως και άλλοι "λειτουργοί" του δημοσίου, έχετε βρεί τον τρόπο να βγαζετε και τα εξτραδάκια σας (καθότι έχετε και άπλετο ελεύθερο χρόνο). Να κάνετε λοιπόν τις απεργίες σας άλλη φορά και όχι στις πλάτες των παιδιών μας!! Αλήθεια, γιατί δεν κανατε απεργία στις διακοπές ΣΑΣ του Πάσχα??? Συγνώμη αλλά βαρεθήκαμε να ακούμε τις ανόητες κλάψες σας! Δουλέψτε επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται και να επιλέγει τον τρόπο ,τον χρόνο ,είναι θεμιτο,πρέπει όμως να σκεφθουν και την αγωνία χιλιάδων παιδιών που προετοιμάζονται για αυτές της εξετάσεις.αγώνας με την κοινωνία απέναντι θα είναι χαμένος από χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση