GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πραγματικά σχέδια της Κάτιας Ριμπολόβλεβ για το Σκορπιό

Η εξαγορά του θρυλικού Σκορπιού του Αριστοτέλη Ωνάση από ένα καταπίστευμα στο όνομα της Εκατερίνας (Κάτιας) Ριπόλοβλεβ, θυγατέρας του 4...

Η εξαγορά του θρυλικού Σκορπιού του Αριστοτέλη Ωνάση από ένα καταπίστευμα στο όνομα της Εκατερίνας (Κάτιας) Ριπόλοβλεβ, θυγατέρας του 46χρονου Ρώσου επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ προκάλεσε, φυσιολογικά, μεγάλο θόρυβο, ο οποίος...
συνοδεύτηκε και από πολλές ανακριβείς πληροφορίες, κυρίως όσον αφορά τον αγοραστή, την οικογένεια της και τα σχέδια τους για το νησί. Άνθρωποι κοντά στην οικογένεια Ριπόλοβλεβ παρακολουθούν τα όσα γράφονται και λέγονται στα ελληνικά media υπομονετικά, αναγνωρίζοντας ότι οι χαμηλοί τόνοι που χαρακτηρίζουν την οικογένεια Ριπόλοβλεβ δημιουργούν ένα μυστήριο, που συχνά εξάπτει τη φαντασία.

Το τεράστιο ενδιαφέρον που προκλήθηκε στην Ελλάδα δεν προκάλεσε έκπληξη στην 24χρόνη Κάτια και στον πατέρα της, αφού γνωρίζουν πολύ καλά τη συναισθηματική αξία και του νησιού και του Ωνάση για τους Έλληνες. Η Κάτια και η Αθήνα Ωνάσης γνωρίζονται, μοιράζονται το πάθος τους για τα άλογα και συμμετείχαν σε διεθνείς ιππικούς αγώνες επίδειξης. Γι’ αυτό άλλωστε και αυτόβουλα οι εκπρόσωποι της Κάτιας δεσμεύτηκαν να σεβαστούν απόλυτα αυτή την κληρονομιά και να παράσχουν ελεύθερη πρόσβαση στην Αθηνά Ωνάση στα μέρη του νησιού που συνδέονται με την οικογένεια της. Ο Σκορπιός είναι ο χώρος ταφής του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιού του Αλέξανδρου, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα το 1973 και της θυγατέρας του και μητέρας της Αθηνάς, Χριστίνας που πέθανε το 1988.

Η Κάτια θεωρεί τον Σκορπιό και το νησάκι Σπάρτη ένα μοναδικό και πανέμορφο χώρο και έχει εκμυστηρευτεί στο στενό της κύκλο ότι είναι «πανευτυχείς» που οι διαδικασίες την έφεραν ιδιοκτήτρια του νησιού. Σχετικά με τις διαδικασίες, η ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της Κάτιας αναφέρει ότι «Εταιρεία που αποτελεί μέρος καταπιστεύματος προς όφελος της Εκατερίνας Ριμπολόβλεβα έχει ολοκληρώσει την αγορά ομίλου εταιρειών, των οποίων προηγούμενος τελικός ιδιοκτήτης ήταν η κυρία Αθηνά Ωνάση. Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου συμπεριλαμβάνονται τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη».

Η ανακοίνωση, λιτή μεν, αλλά πολύ προσεκτικά διατυπωμένη, διευκρινίζει οποιεσδήποτε τυχόν παρερμηνείες δημιουργήθηκαν σχετικά με τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση. Δεν θα ήταν δυνατόν μια τέτοια συμφωνία να μην λάμβανε υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα και να διασφάλιζε απόλυτα τα εμπλεκόμενα μέρη, σύμφωνα πηγή, καλά ενημερωμένη για τα όσα διαμείφθηκαν στη διάρκεια των μακρών διαπραγματεύσεων. Όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες μεγάλες συμφωνίες, οι λεπτομέρειες καθώς και το ποσό της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστά, με αποτέλεσμα στα media να κυκλοφορήσουν διαφορετικά ποσά σε κάθε περίπτωση.

Η αγορά έχει τόσο προσωπική, όσο και επιχειρηματική διάσταση. Δεν ήταν μια παρορμητική απόφαση, αφού εδώ και καιρό η οικογένεια Ριμπολόβλεβ αναζητούσε ένα ιδιωτικό χώρο ανάπαυσης και σ’ όλο τον κόσμο υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός τέτοιων περιοχών, σύμφωνα με άνθρωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος. Οι περισσότεροι ιδιωτικοί παράδεισοι βρίσκονται στην Καραϊβική, γι’ αυτό και πέραν της φυσικής ομορφιάς του νησιού, ο Σκορπιός διαθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα για την οικογένεια Ριπόλοβλεβ: Το νησί βρίσκεται μεταξύ του Μονακό και της Κύπρου κι αυτό από μια πρακτική άποψη καθιστά την αγορά πολύ ελκυστική, καθώς ο πατέρας της Κάτιας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεβ, κατοικεί στο Πριγκιπάτο και έχει σημαντικά συμφέροντα στην Κύπρο.

Το Μονακό, όπου είναι ο Ριπόλοβλεβ είναι Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πριγκιπάτου, θα συνεχίσει να είναι ο βασικός χώρος διαμονής των Ριμπολόβλεβ. Ο Σκορπιός, από την άλλη, θα προσφέρει στον ίδιο και την οικογένεια του ένα χώρο πραγματικά ιδιωτικό και ήρεμο για ανάπαυση, μακριά από τις παρενοχλήσεις και την ένταση της καθημερινής ζωής τους. Ταυτόχρονα, όμως βλέπει την αγορά και ως μακροχρόνια επένδυση με προοπτική σημαντικής αύξησης της αξίας της περιουσίας στο μέλλον.

Η φιλοσοφία του Ριπόλοβλεβ όσον αφορά τα ακίνητα είναι η δημιουργία του καλύτερου δυνατού ‘χαρτοφυλακίου’ για την οικογένεια του μέσω μοναδικών επενδύσεων σε περιουσίες με περιορισμένη προσφορά σ’ όλο τον κόσμο. Στα τέλη του 2011, ένα καταπίστευμα που λειτουργούσε προς όφελος της Κάτιας αγόρασε ένα ρετιρέ στο Central Park στο Μανχάταν. Ορισμένοι ειδικοί στα ακίνητα βιάστηκαν να χαρακτηρίσου το ποσό των $88 εκατ., που φημολογείται ότι ήταν η τιμή αγοράς, υπερβολικό. Δύο σχεδόν χρόνια μετά όμως, καθώς η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στη φάση της ανάκαμψης, η αξία αυτού του ξεχωριστού ακινήτου έχει πάρει ανοδική πορεία.

Γι’ αυτό και η Κάτια πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική στην ανάπτυξη του Σκορπιού, σε σχέση με υποδομές και άλλες διευκολύνσεις. Γι’ αυτή την ανάπτυξη σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την πιο σύγχρονη οικολογική τεχνολογία και ήδη υπάρχουν σχέδια, η υλοποίηση των οποίων θα αρχίσει με βελτιώσεις σε υφιστάμενες δομές. Στο Σκορπιό ήδη υπάρχει η φανταστική έπαυλη Pink House, την οποία έκτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης για τη σύζυγο του Τζάκι, την οποία παντρεύτηκε στο νησί στις 20 Οκτωβρίου, 1968. Μετά τον θάνατο του, το 1975, η έπαυλη διαχωρίστηκε σε τρεις κατοικίες. Στο νησί, έκτασης 200 στρεμμάτων, υπάρχει επίσης ελικοδρόμιο, μαρίνα για ιδιωτικά σκάφη, γήπεδα τένις και άλλες διευκολύνσεις.

Στην παρούσα φάση η οποιαδήποτε κινητικότητα παρατηρείται στο νησί σχετίζεται με την Αθηνά Ωνάση, η οποία διευθετεί τη μετακίνηση οικογενειακών κειμηλίων. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή, οι εκπρόσωποι του καταπιστεύματος προς όφελος της Κάτιας θα αρχίσουν δουλειά.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση