GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Το πάρτι έφερε αντιμέτωπους αντιεξουσιαστές και ΕΛ.ΑΣ.

Κι όμως ένα πάρτι τελικά ήταν ικανό να μετατρέψει την Πάτρα σε εμπόλεμη ζώνη για περισσότερες από τρεις ώρες και οι αστυνομικοί με τ...


Κι όμως ένα πάρτι τελικά ήταν ικανό να μετατρέψει την Πάτρα σε εμπόλεμη ζώνη για περισσότερες από τρεις ώρες και οι αστυνομικοί με τους αντιεξουσιαστές να βρίσκονται στους ρόλους του ποντικιού και της γάτας σε ένα ανελέητο κυνηγητό στην περιοχή πλατεία Όλγας, Μαιζώνος, Κορίνθου, Ρήγα Φεραίου και Καρόλου.

Το κυριότερο όμως είναι πως για πρώτη φορά στα χθεσινά επεισόδια έγινε χρήση και, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, από πολύ μικρή απόσταση, από τους αναρχικούς πιστολιού με φωτοβολίδες προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, ευτυχώς δίχως να έχουμε κάποιο τραγικό αποτέλεσμα.


Επίσημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ανακοινώνεται πως στόχος ήταν ο έλεγχος στα καταστήματα για τυχόν παραβάσεις και κυρίως η καταπολέμηση της ηχορύπανσης στην περιοχή της πλατείας Όλγας.


Οι δυνάμεις μετά από περίπου 45 λεπτά αποχώρησαν από το σημείο, καθότι οι συγκεντρωμένοι είχαν σταματήσει τη μουσική, όμως γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, η μουσική δυνάμωσε και πάλι και έτσι οι αστυνομικοί επέστρεψαν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τρία άτομα – το ένα με ποδήλατο – παρακολουθούσε τις κινήσεις των αστυνομικών και όταν επέστρεφαν, δόθηκε το «σήμα» και οι αντιεξουσιαστές περίμεναν στο πάνω μέρος της πλατείας Όλγας την ΕΛ.ΑΣ. και με το που άρχισαν να καταφθάνουν έγινε επίθεση με πέτρες, μπουκάλια, μολότοφ καθώς σε εκείνο το σημείο και με πιστόλι με φωτοβολίδες.

Έγινε, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, χρήση μόνο καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και όχι δακρυγόνων και χημικών και οι συγκεντρωμένοι υπαναχώρησαν προς την Ρήγα Φεραίου από το ύψος της Αράτου και προς την Καρόλου. Εκεί εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως γίνονται κάποια έργα, βρήκαν αρκετό «υλικό», πέτρες, κομμάτια μάρμαρου και πλακάκια τα οποία και πετούσαν προς τους αστυνομικούς ενώ οι δεύτεροι απαντούσαν με τα καπνογόνα.

Από τις συγκρούσεις προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη συμβολή των οδών Καρόλου και Ρήγα Φεραίου, σε ένα κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων στην Αράτου και Ρήγα Φεραίου καθώς και σε οκτώ σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Παράλληλα τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου καθ ‘ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων έβαζαν φωτιές και έκαιγαν κάδους αλλά και ξύλινα καρούλια καλωδίων της ΔΕΗ.

Ακολούθησε ηρεμία για λίγη ώρα με τη μία πλευρά να βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Καρόλου όπου είχαν βάλει φωτιά σε κάδους, ενώ η αστυνομία βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Όλγας.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα το πεδίο… μάχης μεταφέρθηκε στην οδό Μαιζώνος και στο ύψος του Αρσακείου, ενώ στις 4 π.μ. πήγαν στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αράτου και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. συνολικά 18 προσαγωγές ατόμων, από τις οποίες οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενός 29χρονου και ενός 27χρονου.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση