GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος ήταν ο Βρετανός στρατιώτης που δολοφονήθηκε από τους δύο μουσουλμάνους

Τα στοιχεία του στρατιώτη που δολοφονήθηκε από δύο μουσουλμάνους σε δρόμο του Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, δόθηκαν στη δη...


Τα στοιχεία του στρατιώτη που δολοφονήθηκε από δύο μουσουλμάνους σε δρόμο του Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα ονομάζεται Λι Ρίγκμπι και υπηρετούσε στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Πεζικού και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Ο στρατιώτης καταγόταν από το Μάντσεστερ, ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί δύο ετών, ενώ οι φίλοι του και οι συνάδελφοί του τον χαρακτήρισαν αρκετά δημοφιλή.
 Η στρατιωτική καριέρα του Ρίγκμπι ξεκίνησε το 2006 από το Αφγανιστάν όπου τοποθετήθηκε ως χειριστής πολυβόλου, ενώ επέστρεψε στο Λονδίνο δύο χρόνια αργότερα. Το 2009 βρέθηκε ξανά στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια πέρασε από μονάδα της Γερμανίας για να επιστρέψει τελικά στο Λονδίνο το 2011. Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να λυγίσουμε από τέτοιου είδους τρομοκρατικές πράξεις. Όλοι στο στράτευμα είναι σοκαρισμένοι από τα γεγονότα της Τετάρτης» και συμπλήρωσε πως «πρόκειται για την παράλογη δολοφονία ενός στρατιώτη που υπηρέτησε πιστά το Στρατό σε διάφορους ρόλους, ανάμεσα στους οποίους και στο Αφγανιστάν».
 Πως συνέβη το περιστατικό στη μέση του δρόμου Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη της δολοφονίας του νεαρού στρατιώτη από δύο νεαρούς σε δρόμο του Λονδίνου. Ένας νεαρός άνδρας με ματωμένα χέρια κρατάει ένα μαχαίρι και έναν μπαλτά γεμάτα αίμα την ώρα που αντικρίζει την κάμερα για να δηλώσει ότι μόλις σκότωσε τον στρατιώτη, σε αντίποινα για τους θανάτους μουσουλμάνων που πέφτουν νεκροί από τα πυρά των Βρετανών στρατιωτών σε τόπους μακρινούς. Ο μόνος λόγος που σκοτώσαμε αυτόν τον άνδρα σήμερα είναι επειδή μουσουλμάνοι σκοτώνονται καθημερινά από Βρετανούς στρατιώτες.
Και αυτός ο Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά το ”οφθαλμός αντί οφθαλμού, οδούς αντί οδόντος’‘», δηλώνει στην κάμερα ο άνδρας, ο οποίος μιλάει με λονδρέζικη προφορά. Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε από έναν περαστικό και το εξασφάλισε μερικά λεπτά αργότερα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV και πλέον κυκλοφορεί ευρέως στο Ίντερνετ. Όταν με είδε να τραβάω, ήρθε απευθείας σε μένα και μου είπε ‘Όχι, όχι, όχι, ηρέμησε. Θέλω μόνο να σου μιλήσω», δήλωσε στο ITV το πρόσωπο που τράβηξε το βίντεο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο τόπος της στυγερής αυτής δολοφονίας είναι ένας συνηθισμένος δρόμος του Λονδίνου με μια πορτοκαλί σήμανση διάβασης για τους μαθητές και ένα άσπρο φορτηγό σταθμευμένο στην άλλη πλευρά του δρόμου μπροστά από ένα τυπικό λονδρέζικο κτίριο, στο φόντο του οποίου φαίνονται περαστικοί. Ο νεαρός μαύρος άνδρας φοράει ένα μαύρο μάλλινο σκούφο, τζιν και ένα σκούρο μάλλινο τζάκετ. Τα χέρια του είναι γεμάτα αίμα και κραδαίνει τα όπλα του εγκλήματος την ώρα που μιλάει. Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμούμε μέχρι να μας αφήσετε ήσυχους», λέει.
 Όταν ρίχνεις μια βόμβα τι νομίζεις, ότι αυτή χτυπάει μόνον έναν άνθρωπο ή ότι εξολοθρεύει μια ολόκληρη οικογένεια; Αυτή είναι η αλήθεια», σημειώνει, προσθέτοντας σχετικά με τον χαρακτήρα του: «μα τον Αλλάχ, αν έβλεπα σήμερα την μητέρα σου με ένα καρότσι, θα την βοηθούσα να ανέβει τα σκαλιά, αυτή είναι η φύση μου». Το βίντεο αυτό εγείρει δύσκολα ερωτήματα ηθικής για τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτικής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου Άιβορ Γκάμπερ.
Ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε τον άνδρα αυτόν για να κάνει ένα δικού του είδους ‘βίντεο αυτοκτονίας’. Αν αυτό προερχόταν από την Αλ Κάιντα δεν υπήρχε περίπτωση να το μεταδώσουν τα δίκτυα ενημέρωσης», δήλωσε ο Γκάμπερ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα όσον αφορά την είδηση ότι αυτό είναι το σωστό να γίνει. Χρειαζόμαστε να το δούμε για να καταλάβουμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Από την άλλη πλευρά, αυτό ακριβώς είναι που θέλουν και αυτοί. Αυτοί οι τύποι θέλουν σαφώς την μέγιστη δημοσιότητα», κατέληξε ο καθηγητής.
Στο βίντεο αυτό, ο άνδρας καλεί τους Βρετανούς να “απομακρύνουν” την κυβέρνησή τους. «Νομίζετε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα βρίσκεται στους δρόμους όταν θα αρχίσουμε να κάνουμε επιδρομές με τα όπλα μας; Νομίζετε ότι οι πολιτικοί σας είναι αυτοί που θα πεθάνουν; Όχι. Θα είναι ο μέσος άνθρωπος, όπως είσαστε εσείς και τα παιδιά σας. Επομένως απαλλαγείτε από αυτούς», λέει και προσθέτει: «Πείτε τους να φέρουν πίσω τον στρατό ώστε να μπορούμε και εμείς και εσείς να ζήσουμε όλοι ειρηνικά. Εγκαταλείψτε τα εδάφη μας και θα σας αφήσουμε να ζήσετε εν ειρήνη, αυτό είναι το μόνο που έχω να πω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση