GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Εγκρίθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας το πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (Δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Καλλ...


Εγκρίθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας το πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (Δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Μοσχάτου).
Το Ε” Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.
Οι σχετικές μελέτες εκπονήθηκαν με δαπάνες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την επίβλεψη του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.
Ο Φαληρικός Όρμος χωρίζεται σε έξι ζώνες. Κάθε ζώνη έχει διαφορετικές χρήσεις. Στη πρώτη ζώνη θα υπάρξουν ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδα μπάσκετ). Στη δεύτερη ζώνη θα υπάρξουν ναυταθλητικές μαρίνες, κτίρια πολιτισμού και αθλητισμού. Στη τρίτη ζώνη θα υπάρξουν συνεδριακά κτίρια και κτίρια πολιτισμού, ενώ στην τέταρτη θα υπάρξει το Μουσείο Αεροπορίας. Στη πέμπτη ζώνη θα υπάρξουν υποδομές αναψυχής και έργα υποδομών, ενώ στην έκτη και τελευταία ζώνη θα υπάρξουν συγκοινωνιακές υποδομές.
Νόμιμη έκριναν παράλληλα οι σύμβουλοι Επικρατείας και τη σχετική διάταξη που αναφέρεται στην μετατόπιση της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος κατά 90-100 μέτρα προς τη θάλασσα, την «ταπείνωση της στάθμης της» και την «κάλυψη ή τη γεφύρωσή της κατά τμήματα».
news.travelling.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση