GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γαλλικές αρχές "καίνε" το ΣΔΟΕ- Γιατί δεν έκανε ελέγχους βάσει της λίστας Λαγκάρντ;

“Καυτά” αποδεικνύονται για το ΣΔΟΕ τα στοιχεία που έστειλαν οι γαλλικές αρχές, μέσα στα οποία, καθίσταται σαφές ότι μπορούν να χρησιμοποι...

“Καυτά” αποδεικνύονται για το ΣΔΟΕ τα στοιχεία που έστειλαν οι γαλλικές αρχές, μέσα στα οποία, καθίσταται σαφές ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φορολογικούς ελέγχους και επιβολή προστίμων.
Και αυτό, διότι τα εν λόγω στοιχεία, δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με το γιατί το ΣΔΟΕ καθυστερούσε επίμονα να αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με το protothema.gr, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να φέρουν ούτε ευρώ στα δημόσια ταμεία, αν και έχουν περάσει ήδη 8 μήνες από την ανάδειξη της υπόθεσης σε κεντρικό πολιτικό θέμα. Το γεγονός αυτό μάλιστα, έχει προκαλέσει την οργή του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών.
Τα νέα έγγραφα που απέστειλαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι γαλλικές αρχές μέσω της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, καυιστούν σαφείς δύο βασικές παραμέτρους της λίστας Λαγκάρντ και εκθέτουν όλους εκείνους που ακόμα και σήμερα επιχειρούν με νομικίστικες δικαιολογίες να αποτρέψουν την αξιοποίησή της και την επιβολή προστίμων στους έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC.
Έτσι, όπως επισημαίνουν, το CD στάλθηκε στο πλαίσιο της σύμβασης Γαλλίας – Ελλάδας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών και όχι «άτυπα» και «υπογείως» μέσω κρατικών μυστικών υπηρεσιών.
Αυτό όμως που ξεκαθαρίζουν ρητά, είναι ότι το περιεχόμενό του μπορεί να αξιοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς. Δηλαδή, για έρευνα, εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων και επιβολή προστίμων που θα φέρουν στα κρατικά ταμεία έσοδα. Σύμφωνα μάλιστα με τους πρώτους υπολογισμούς από το σύνολο των καταθέσεων που εμφανίζονται στην λίστα, τα εκτιμώμενα έσοδα μπορούν να ανέλθουν στο ένα δις ευρώ!
Όμως, αν και το περιεχόμενο των γαλλικών εγγράφων επιβεβαιώνει το αυτονόητο, το ΣΔΟΕ εξακολουθεί εως σήμερα να αντιμετωπίζει την λίστα Λαγκάρντ ως ταμπού. Η καθυστέρηση στη φορολογική εκμετάλλευση υπέρ του Δημοσίου της λίστας Λαγκάρντ αγγίζει πλέον τα όρια της παράνοιας. Υπο αυτά τα δεδομένα οι αρμόδιες φορολογικές αρχές και το ΣΔΟΕ οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την επιδειχθείσα αδικαιολόγητη καθυστέρηση να καλέσουν τα 2.000 φυσικά πρόσωπα και να καταλογίσουν πρόστιμα σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις αυτές στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση