GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Ο Άσαντ όρισε διαπραγματευτική ομάδα

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσε τα ονόματα πέντε αξιωματούχων της κυβέρνησής του τα οποία θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές ...


Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσε τα ονόματα πέντε αξιωματούχων της κυβέρνησής του τα οποία θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση, οι οποίες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας κυρίως της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.
Την είδηση διοχέτευσαν στα ΜΜΕ διπλωματικές πηγές της ΕΕ.
Η λίστα του ηγέτη του μπααθικού καθεστώτος περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Γουαέλ αλ Χάλκι και άλλα μικρότερα στελέχη της εκτελεστικής εξουσίας. Σύμφωνα δε με έτερο Ευρωπαίο διπλωμάτη η συριακή αντιπολίτευση έχει ήδη απορρίψει μερικά από τα ονόματα των αξιωματούχων λόγω της αδυναμίας άσκησης επιρροής.
Οι ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως ο Άσαντ από τις αρχές Μαρτίου κυκλοφόρησε μια λίστα με ονόματα όπως του Χάλκι, του αντιπροέδρου Χαντρί Τζαμίλ, του υπουργού Πληροφοριών Ομράν Ζοαμπί, του υπουργού Εθνικής Συμφιλίωσης Αλί Χαϊντάρ και του Τζόζεφ Σβέιντ του υπουργού ο οποίος είναι επιφορτισμένος να ασκεί τον έλεγχο στα θέματα της Ερυθράς Ημισελήνου. Η πηγή είπε πως ο Άσαντ έκτοτε επιβεβαίωσε στη Ρωσία πως αυτοί είναι οι αξιωματούχοι που θέλει να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις τις οποίες προσπαθούν να οργανώσουν η Μόσχα και η Ουάσινγκτον με σκοπό δοθεί ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε ως διαμαρτυρία ειρηνική και κατέληξε έπειτα από δύο χρόνια να έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 80.000 – άλλοι λένε 90.000- ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

"Υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η λίστα» είπε πρώτος διπλωμάτης προσθέτοντας πως κάθε αξιωματούχος ο οποίος θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχει αρκετή νομιμοποίηση και βάρος ώστε να μπορεί να διαπραγματευθεί".

Ο δεύτερος διπλωμάτης είπε πως το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ήδη απέρριψε μερικά ονόματα χαρακτηρίζοντάς τα απαράδεκτα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια είναι αυτά. Αμφότεροι οι διπλωμάτες είναι πολύ κοντά στην οργάνωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στη Γενεύη της Ελβετίας τον Ιούνιο.
 agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση