GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον απόηχο αιματηρών εκλογών δολοφονήθηκε μέλος κόμματος της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μέλος ενός κόμματος του Πακιστάν, το βράδυ του Σαββάτου. Τουλάχιστον 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη δι...

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μέλος ενός κόμματος του Πακιστάν, το βράδυ του Σαββάτου. Τουλάχιστον 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα. Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ναουάζ Σαρίφ. Ήταν η πρώτη φορά που μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση αντικατέστησε μία άλλη, σε ένα έθνος που διοικείται επί το πλείστον από στρατιωτικούς ηγέτες.
Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές από τις αστυνομικές αρχές σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της Ζάρα Σαχίντ Χουσέιν, ανώτερο στέλεχος του πακιστανικού κόμματος Tehreek-e-Insaf (TPI). Το TPI είχε υποσχεθεί προεκλογικά να μειώσει τη διαφθορά στο εσωτερικό του κράτους.
Ο ηγέτης του TPI, Ιμράν Καν, κατηγόρησε ευθέως το κίνημα Μουταχίντα Κουάμι (MQM) για τη δολοφονία. «Ο θάνατός της έχει συνταράξει σύσσωμο το κόμμα», είπε ο Καν σε δήλωσή του.
Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, δύο ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τη Χουσέιν, έξω από το σπίτι της στη συνοικία Καράτσι. «Θεωρώ άμεσα υπεύθυνο τον Αλτάφ Χουσέιν (αρχηγό του MQM) για τη δολοφονία, καθώς έχει απειλήσει ανοικτά και δημόσια τα μέλη του κόμματος (TPI), μέσω τηλεοπτικών εκπομπών», δήλωσε μέσω twitter ο Καν. «Θα ήθελα επίσης να καταστήσω υπεύθυνη την βρετανική κυβέρνηση, αφού τους είχα προειδοποιήσει σχετικά με τον Βρετανό πολίτη, Αλτάφ Χουσέιν, μετά τις ανοιχτές απειλές που είχε εκτοξεύσει εναντίον μας».
Ο αρχηγός του MQM καταζητείται για κατηγορίες δολοφονίας στο Πακιστάν, ενώ ηγείται του κόμματός του από τη Βρετανία, όπου και βρίσκεται σε εξορία. Το κόμμα του έχει χαρακτηριστεί από τον Καναδά ως τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που ο Χουσέιν αρνείται κάθετα.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση